Antena 3 CNN Actualitate Cultură Nepotul lui Richard Wagner se retrage de la conducerea Festivalul de Operă Bayeruth

Nepotul lui Richard Wagner se retrage de la conducerea Festivalul de Operă Bayeruth

Nepotul lui Richard Wagner se retrage de la conducerea Festivalul de Operă Bayeruth
29 Aug 2008   •   16:19

Suflu nou la Festivalul de Operă Bayeruth din Germania. Nepotul compozitorului Richard Wagner şi-a luat rămas bun de la Festivalul de Operă, după 57 de ani în care l-a organizat şi condus. Joi a fost ultima zi a festivalului întemeiat de bunicul lui Wolfgang Wagner, care se retrage, la vârsta de 88 de ani.

Deşi mandatul lui Wagner se termină duminică, încă nu a fost ales oficial un înlocuitor pentru conducerea festivalului.

Wolfgang şi fratele său, Wieland s-au ocupat de festival încă din anul 1951, iar după moartea fratelui său, Wagner a devenit directorul manifestării. În 2001, consiliul director al festivalului a încercat să îl forţeze pe Wagner să se retragă, propunând-o în locul său pe fiica acestuia din prima căsătorie, Eva Wagner-Pasquier. Nepotul compozitorului s-a împotrivit atunci, declarând că mandatul său este pe viaţă.

După moartea celei de-a doua neveste, care i-a fost şi asistentă, Wagner a consimţit să se retragă, lăsând în locul său pe fiica propusă în 2001, alături de cealaltă fiică mai tânără, Katharina, în vârstă de 30 de ani. Aceasta a organizat anul acesta o transmisiune a festivalului pe internet, fapt ce a dus la atragerea unui nou tip de public, potrivit specialiştilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close