Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?No Country for Old Men? - pe locul al doilea în box office-ul românesc

?No Country for Old Men? - pe locul al doilea în box office-ul românesc

?No Country for Old Men? - pe locul al doilea în box office-ul românesc
04 Mar 2008   •   18:16

Marele câştigător de la Oscarurile de anul acesta a intrat în box office-ul românesc. Filmul „No Country for Old Men”, al fraţilor Joel şi Ethan Coen, se află pe locul al doilea în box office-ul românesc, cu încasări de 117.451 de lei în săptămâna 25 februarie - 2 martie, potrivit Mediafax. „No Country for Old Men” a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film, dar şi pentru Cel mai bun actor în rol secundar, Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu adaptat. Thrillerul este realizat după un roman al celebrului scriitor american, distins cu premiul Pulitzer, Cormac McCarthy. Acţiunea se petrece în anii 80, când traficanţii de droguri sunt la putere, iar oraşele mici au devenit poligoane de tragere în aer liber.

Inseparabilii Joel şi Ethan Coen, regizorii, scenariştii şi producătorii filmului, au fost distinşi pe parcursul carierei lor cu numeroase premii: în 2001, Joel a primit premiul pentru cel mai bun regizor pentru "Confesiunea unui anonim", iar în 1991, "Barton Fink", a fost distins cu Palme d'Or pentru cea mai bună regie, la Cannes. În 1996, Joel Coen a primit premiul criticilor de film din New York pentru regie, un premiu BAFTA pentru regia filmului "Fargo" şi premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original, scris în colaborare cu fratele său Ethan.

Filmul a fost devansat însă în box office-ul românesc de thriller-ul SF „Jumper”, în regia lui Doug Liman, care a avut încasări de 160.451 de lei. Filmul prezintă povestea unui adolescent care descoperă că se poate teleporta cu puterea gândului. Davey află că suferă de o anomalie genetică şi că nu este singurul cu această abilitate.Filmul a atras în cinematografe în primul weekend în care a rulat în România 9.858 de spectatori.

Antena3.ro

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close