Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?Noaptea Muzeelor?, sărbătorită pe 17 mai în România şi alte ţări europene

?Noaptea Muzeelor?, sărbătorită pe 17 mai în România şi alte ţări europene

?Noaptea Muzeelor?, sărbătorită pe 17 mai în România şi alte ţări europene
12 Mai 2008   •   18:48

Nu mai puţin de 12 muzee din Bucureşti îşi vor deschide porţile sâmbătă seara, cu ocazia ediţiei a patra a „Nopţii Muzeelor”. Cele 12 muzee din Capitală se alătură altor 2.000 de instituţii din toată Europa, majoritatea din Franţa, ţară iniţiatoare a evenimentului organizat anual şi dedicat Zilei Internaţionale a Muzeelor, sărbătorită pe 18 mai.

Manifestarea va fi precedată de „Dimineaţa Muzeului Satului”, care sărbătoreşte pe 17 mai 72 de ani de la înfiinţare. Evenimentul va continua apoi cu programele speciale ale celorlalte muzee, care cuprind expoziţii, precum şi momente de teatru, film sau dans. Conform organizatorilor, RATB va pune la dispoziţie un autobuz special în noaptea respectivă, pentru a face legătura între cele 12 muzee.

La manifestare vor participa Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul Naţional George Enescu, Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti şi Muzeul Ţăranului Român.

În ţară, Muzeul de Istorie din Sighişoara se va alătura acestui eveniment şi îşi va deschide porţile pentru vizitarea Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas, a Expoziţiei de Arme medievale şi a Camerei de Tortură, începând cu ora 20,00, până după miezul nopţii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close