Antena 3 CNN Actualitate Cultură Nouă specie de crabi din Jurasic, descoperită în Dobrogea

Nouă specie de crabi din Jurasic, descoperită în Dobrogea

Nouă specie de crabi din Jurasic, descoperită în Dobrogea
18 Oct 2007   •   11:33

Paleontologi de la Universitatea Bucureşti şi de la Kent State University au anunţat descoperirea unei noi speci de crabi în Dobrogea, crustacee ce au trăit în Jurasic, în urmă cu 150 de milioane de ani. Noua specie ce a primit denumirea de ?Cycloprosopon dobrogea?, face parte din familia Prosopidae. ?Studiul fosilelor acestor crabi primitivi ne ajută să identificăm anumite aspecte ale biodiversităţii, precum şi paternurile evolutive care au dus la diversificarea genului Artropode?, a precizat Dr. Carrie Schweitzer, profesor de geologie la Kent State University.

Artropodele, gen din care fac parte crustaceele, insectele, arahnidele, dar şi diferitele specii de miriapode, constituie cel mai mare segment zoologic al ecosistemului terestru.

În plus, conform oamenilor de ştiinţă, diferitele specii de crabi au demonstrat o remarcabilă capacitate de adaptare la modificări de mediu care le-a asigurat supravieţuirea.

''Scopul nostru este să determinăm ce-i face pe crabi atât de rezistenţi în faţa pericolului dispariţiei pentru a putea face un important pas înainte în lupta pentru salvarea mai multor specii de animale aflate în prezent pe cale de dispariţie'', a mai adăugat Schweitzer.
Sursa foto: ScienceDaily

Rompres

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close