Antena 3 CNN Actualitate Cultură Nudul unei supraponderale, cel mai bine vândut tablou al unui artist contemporan

Nudul unei supraponderale, cel mai bine vândut tablou al unui artist contemporan

Nudul unei supraponderale, cel mai bine vândut tablou al unui artist contemporan
14 Mai 2008   •   13:42

Un nud în mărime naturală, ce reprezintă o femeie care doarme pe o canapea, a stabilit un nou record mondial în ceea ce priveşte cel mai mare preţ cu care s-a vândut vreodată un tablou al unui artist în viaţă. Tabloul aparţine lui Lucian Freud, se numeşte Benefits Supervisor Sleeping şi a fost pictat în anul 1995. El a fost vândut la New York pentru suma de 33,6 milioane de dolari.

Modelul Sue Tilley


Tabloul o înfăţişează pe Sue Tilley, în vîrsta de 51 de ani, pe care artistul a cunoscut-o într-un bar în urmă cu mai bine de 20 de ani. De la momentul întâlnirii lor, femeia a devenit muza lui Freud, în ciuda formelor sale generoase.ea a pozat pentru tablourile artistului timp de patru ani. Femeia, care era plătită cu 3 dolari pe oră pentru serviciile sale a declarat după vânzarea tabloului că se simte mândră că formele ei i-au adus artistului atâţia bani. ?Nu mi-am făcut probleme pentru că eram dezbrăcată.? a declarat modelul. ?De obicei profit de toate ocaziile care mi se ivesc în viaţă şi m-am distrat? a mai spus aceasta.

Artistl Lucian Freud


Recordul anterior era deţinut de artistul Jeff Koons pentru tabloul Hanging Heart care s-a vândut cu 23,5 milioane de euro, în noiembrie anul trecut.

Antena3.ro

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close