Nudul unei supraponderale, cel mai bine vândut tablou al unui artist contemporan

14 Mai 2008   •   13:42
Nudul unei supraponderale, cel mai bine vândut tablou al unui artist contemporan
Un nud în mărime naturală, ce reprezintă o femeie care doarme pe o canapea, a stabilit un nou record mondial în ceea ce priveşte cel mai mare preţ cu care s-a vândut vreodată un tablou al unui artist în viaţă. Tabloul aparţine lui Lucian Freud, se numeşte Benefits Supervisor Sleeping şi a fost pictat în anul 1995. El a fost vândut la New York pentru suma de 33,6 milioane de dolari.

Modelul Sue Tilley


Tabloul o înfăţişează pe Sue Tilley, în vîrsta de 51 de ani, pe care artistul a cunoscut-o într-un bar în urmă cu mai bine de 20 de ani. De la momentul întâlnirii lor, femeia a devenit muza lui Freud, în ciuda formelor sale generoase.ea a pozat pentru tablourile artistului timp de patru ani. Femeia, care era plătită cu 3 dolari pe oră pentru serviciile sale a declarat după vânzarea tabloului că se simte mândră că formele ei i-au adus artistului atâţia bani. ?Nu mi-am făcut probleme pentru că eram dezbrăcată.? a declarat modelul. ?De obicei profit de toate ocaziile care mi se ivesc în viaţă şi m-am distrat? a mai spus aceasta.

Artistl Lucian Freud


Recordul anterior era deţinut de artistul Jeff Koons pentru tabloul Hanging Heart care s-a vândut cu 23,5 milioane de euro, în noiembrie anul trecut.

Antena3.ro

x close