Antena 3 CNN Actualitate Cultură O pictură realizată de Leonardo Da Vinci, autentificată cu ajutorul unei amprente a artistului

O pictură realizată de Leonardo Da Vinci, autentificată cu ajutorul unei amprente a artistului

O pictură realizată de Leonardo Da Vinci, autentificată cu ajutorul unei amprente a artistului
Sursa foto: Leonardo Da Vinci
13 Oct 2009   •   13:26

O lucrare a celebrului Leonardo Da Vinci a fost autentificată cu ajutorul unei amprente a pictorului renascentist. Pictura, denumită "Profil de tânără în rochie renascentistă", a fost vândută cu numai 19.000 de dolari, fiind atribuită la momentul respectiv şcolii germane de început de secol XIX, informează The Telegraph.

Proprietarul picturii se numeşte Peter Silverman. El nu a avut încredere în experţii casei de licitaţii Christie's , motiv pentru care a decis să apeleze şi la alţi specialişti. În urma expertizei realizate de un laborator parizian, Silverman a descoperit pictura îi aparţine lui Da Vinci.

Specialiştii au descoperit în colţul din stânga sus al pânzei o amprentă care semăna izbitor de mult cu una descoperită pe un tablou neterminat al lui Da Vinci. În urma analizei, experţii au descoperit şi alte asemănări stilistice între pictura deţinută de Peter Silverman şi o altă creaţie a lui Da Vinci.

Pictura urmează să fie prezentată anul viitor în cadrul unei expoziţii care va avea loc în Suedia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: leonardo da vinci pictura
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close