Antena 3 CNN Actualitate Cultură Paradă în ritmuri africane pe străzile Bucureştiului

Paradă în ritmuri africane pe străzile Bucureştiului

Paradă în ritmuri africane pe străzile Bucureştiului
25 Mai 2008   •   12:35

Membrii comunităţii africane din Bucureşti şi prieteni ai acestora sunt aşteptaţi să participe, duminică, la primul marş-paradă organizat în Capitală cu ocazia Zilei Mondiale a Africii. Marşul va constitui un prilej de sărbătoare, dar şi o modalitate de a atrage atenţia asupra existenţei comunităţii de africani în România, dar şi asupra problemelor cu care aceştia se confruntă.

Marşul-paradă va porni la ora 17,00, din faţa Casei Studenţilor (Preoteasa) şi va avea ca punct de oprire Parcul Cişmigiu, unde se va întâlni, la ora 18,00, cu animaţiile de stradă din cadrul festivalului "Eşti spectator? Ia ARTitudine". Participanţii vor fi apoi invitaţi să se relaxeze în skate-park-ul din Herăstrău, unde vor asculta muzică reggae, vor viziona proiecţii de filme şi se vor putea afla câteva din secretele artei africane. Evenimentul este organizat de Asociaţia Komunitas şi Organizaţia Femeilor Refugiate din România, cu sprijinul Fundaţiei Kaya şi Yazee.

Data de 25 mai este, în calendarul ONU, Ziua Mondială a Africii, celebrând semnarea, în 1963, a acordurilor de creare a Organizaţiei Unităţii Africane, devenită în 2002 Uniunea Africană. La această dată, ţările africane sunt invitate să organizeze activităţi destinate să le apropie popoarele, să le consolideze încrederea în integrare şi să popularizeze idealul uniunii continentului. Evenimentul care iniţial părea a fi unul destinat numai continentului african (unde de altfel este declarat sărbătoare legală) a devenit treptat unul de anvergură mondială.

În prezent, în România trăieşte o comunitate africană mică, dar variată, compusă din imigranţi, refugiaţi, oameni de afaceri şi studenţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close