Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Parasite", filmul sud-coreeanului Bong Joon-Ho, a câștigat Palme d'Or la Cannes VIDEO

"Parasite", filmul sud-coreeanului Bong Joon-Ho, a câștigat Palme d'Or la Cannes VIDEO

"Parasite", filmul sud-coreeanului Bong Joon-Ho, a câștigat Palme d'Or la Cannes VIDEO
25 Mai 2019   •   21:35

Lungmetrajul "Parasite", regizat de cineastul sud-coreean Bong Joon-Ho, a câştigat trofeul Palme d'Or la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, a anunţat sâmbătă seară juriul prezidat de Alejandro Gonzalez Inarritu, relatează site-ul oficial al evenimentului.

Trofeul i-a fost înmânat cineastului sud-coreean de legendara actriţă franceză Catherine Deneuve. În discursul pe care l-a rostit înainte de a anunţa câştigătorul trofeului Palme d'Or, cineastul Alejandro Gonzalez Inarritu a spus că juriul a luat această decizie în unanimitate.

Filmul "Parasite", cu o durată de 132 de minute, prezintă pe marele ecran povestea familiei Ki-taek, ai cărei membri sunt şomeri şi devin deosebit de interesaţi de stilul de viaţă al bogatei şi strălucitoarei familii Parks, până când ajung să fie prinşi într-o dramă provocată de un incident neaşteptat.

Bong Joon-Ho, cunoscut deja pe plan internaţional graţie unor lungmetraje precum "Snowpiercer" (2013) şi "Okja" (2017), a fost selectat la Cannes în secţiunea Un Certain Regard cu filmele "Tokyo!" (2008) şi "Madeo" (2009). În 2017, regizorul sud-coreean a fost selectat în competiţia oficială de pe Croazetă şi a concurat pentru trofeul Palme d'Or cu filmul "Okja".

Cineasta franco-senegaleză Mati Diop a fost recompensată sâmbătă seară cu Marele Premiu al Juriului la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, graţie lungmetrajului "Atlantique", relatează site-ul oficial al evenimentului.

Acest film prezintă o poveste de viaţă dintr-o suburbie a oraşului Dakar, unde muncitorii care lucrează la construcţia unei clădiri cu design futurist, neplătiţi de multe luni, decid să îşi părăsească ţara (Senegal) şi să traverseze Oceanul Atlantic, în căutarea unei vieţi mai bune. Printre ei se află şi tânărul Suleiman, iubitul Adei, o tânără promisă de familia ei unui alt bărbat.

Actorul Antonio Banderas a câştigat sâmbătă seară premiul de interpretare masculină la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Artistul spaniol a fost recompensat pentru rolul din filmul "Dolor y gloria', regizat de Pedro Almodovar.

Impecabil în acest rol, Antonio Banderas, care îl cunoaşte foarte bine pe Almodovar, joacă în acest film o dublură a cineastului spaniol, adoptând stilul acestuia de coafură şi ţinute vestimentare în culori puternice, însă evitând să îl imite.

Ajuns într-o perioadă dificilă a vieţii sale, izolat, cufundat în depresie şi afectat de diverse suferinţe fizice, incapabil să continue să filmeze, acel personaj, un cineast care a avut parte de succes odinioară, îşi retrăieşte trecutul, pendulând între anii '60, anii '80 şi prezent, graţie unor reîntâlniri şi regăsiri.

Lungmetrajele "Les Miserables", de Ladj Ly, şi "Bacurau", de Kleber Mendonca Filho , au fost recompensate ex aequo, sâmbătă seară, cu Premiul Juriului la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, informează site-ul oficial al evenimentului.

Filmul "Les Miserables" spune povestea unui tânăr care se angajează în Brigada Anti-Crimă dintr-un oraş aflat la periferia Parisului, unde descoperă tensiunile dintre grupurile etnice din acea localitate.



"Bacurau" prezintă periplul unui cineast care călătoreşte într-un sat din centrul Braziliei pentru a filma un documentar. Zi după zi, el începe să descopere că localnicii nu sunt ceea ce par şi ascund multe secrete.
 

Cineaştii belgieni Jean-Pierre şi Luc Dardenne au câştigat sâmbătă seară premiul pentru regie la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes cu lungmetrajul "Le Jeune Ahmed", potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Filmul "Le Jeune Ahmed" spune povestea unui tânăr radicalizat, care încearcă să îşi asasineze profesorii după ce adoptă o viziune extremistă a Coranului.

 

Actriţa Emily Beecham a câştigat sâmbătă seară premiul pentru interpretare feminină la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Artista a fost recompensată pentru interpretarea sa din filmul "Little Joe", regizat de Jessica Hausner.

În această peliculă, ea interpretează rolul unei mame care lucrează în pepiniera unei mari corporaţii, pentru care trebuie să creeze noi specii de plante.

Filmul "Portrait de la jeune fille en feu", regizat de Celine Schiamma, a primit sâmbătă seară premiul pentru scenariu la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de la Cannes din partea juriului competiţiei oficiale, prezidat de cineastul mexican Alejandro Gonzalez Inarritu, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Filmul câştigător spune povestea unei pictoriţe din secolul al XVIII-lea care trăieşte izolată pe o insulă din Bretania şi este obligată să realizeze portretul de nuntă al unei tinere.

Lungmetrajul "Nuestras Madres", regizat de Cesar Diaz, a câştigat sâmbătă seară trofeul Camera d'Or la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Trofeul Camera d'Or recompensează cel mai bun lungmetraj de debut proiectat la Cannes în Selecţia Oficială şi în secţiunile Semaine de la Critique şi Quinzaine des Realisateurs.

Filmul câştigător a fost proiectat în secţiunea Semaine de la Critique şi spune povestea soldaţilor care au luptat în războiul civil din Guatemala.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close