Antena 3 Actualitate Cultură ?Patru luni, trei săptămâni şi două zile? a fost lansat pe DVD

?Patru luni, trei săptămâni şi două zile? a fost lansat pe DVD

16 Feb 2008   •   19:30
?Patru luni, trei săptămâni şi două zile? a fost lansat pe DVD

Cel mai premiat film românesc, ?Patru luni, trei săptămâni şi două zile? s-a lansat astăzi şi pe DVD. După lansare, fanilor li s-a pregătit o surpriză. ?Patru luni, trei săptămâni şi două zile? este cea mai premiată producţie din istoria cinematografiei româneşti. Povestea se desfăşoară într-o singură zi din anul 1987. Găbiţa, o studentă căministă, ajutată de colega ei, Otilia, încearcă să facă un avort, ilegal la acea vreme. Totul se transformă într-un coşmar pentru personajul interpretat de Laura Vasiliu.

Nicolae Ceauşescu a interzis avortul în 1966, iar Cristian Mungiu, născut doi ani mai târziu, a dezvăluit că este unul dintre "decreţei", copiii născuţi în acea perioadă. Elogiat pe toate meridianele, filmul regizat de Mungiu a obţinut trofeul suprem la Cannes şi alte 15 premii internaţionale, printre care cel pentru cel mai bun film al anului 2007, acordat de asociaţia europeană a presei de specialitate. A trecut şi oceanul, a rulat cu succes în cinematografele americane, dar rămâne cu regretul că nu a fost nominalizat la Oscar.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close