Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Peisaj de iarnã", un tablou al lui Ştefan Luchian, vândut la licitaţie cu 200.000 de lei

"Peisaj de iarnã", un tablou al lui Ştefan Luchian, vândut la licitaţie cu 200.000 de lei

"Peisaj de iarnã", un tablou al lui Ştefan Luchian, vândut la licitaţie cu 200.000 de lei
31 Ian 2010   •   23:52

Un pasionat de pictură a dat duminică 200.000 de lei pentru un tablou de Ştefan Luchian, la o licitaţie din Capitală. "Natura statică" a lui Lucian Grigorescu, tablou evaluat la 42.000 de lei nu şi-a găsit însă cumpărător.

"Peisaj de iarnã", tabloul lui Ştefan Luchian în valoare de 200.000 de lei, a fost piesa de rezistenţă a licitaţiei. ?Da, cel mai valoros este Ştefan Luchian, este dintr-o colecţie cunoscută, proprietarul se desparte foarte greu de lucrare?, a declarat Luminiţa Ghilduş, manager casă de licitaţii.

Şi are şi motive. În ultimii cinci ani nu au apărut pe piaţă decât şapte opere ale lui Ştefan Luchian, iar acest peisaj de iarnă, este unicul vândut într-o licitaţie publică. ?Este făcut în tonalităţi de griuri, este rafinat, este o compoziţie foarte bine echilibrată?, spune Luminiţa Ghilduş.

Însă, dat fiind preţul foarte ridicat organizatorii nu sperau că tabloul se va vinde. S-au cumpărat în general obiecte decorative, cărţi, bijuterii toate însă nu foarte scumpe. Prezentarea tabloului lui Ştefen Luchian a stârnit interes preintre participanţi încă de la început. Şi nu doar cei din sală au licitat, ci şi cei de acasă, prin telefon, bineînţeles.


Preţul de pornire a fost de 186.000 de lei. Dar s-a după câteva minute s-a ajuns la 200.000. ?Concluziile sunt că a fost o licitaţie de iarnă, lucrul acesta s-a văzut, s-a vândut ca valoare mult, însă ca număr de obiecte, mai puţin decât altă dată?, a precizat managera casei de licitaţii. Următoarea licitaţie pentru iubitorii de artă este stabilită deja pentru luna decembrie.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close