Antena 3 CNN Actualitate Cultură Pelicula Blindness, surpriza neplăcută a Festivalului de Film de la Cannes

Pelicula Blindness, surpriza neplăcută a Festivalului de Film de la Cannes

Pelicula Blindness, surpriza neplăcută a Festivalului de Film de la Cannes
14 Mai 2008   •   22:01

Miercuri a început a 61-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes. În acest an, festivalul a fost deschis de pelicula "Blindness", regizată de brazilianul Fernando Meirelles. Filmul a fost considerat o surpriză neplăcută, şi o alegere nefericită pentru deschiderea acestui festival, conform Times Online.

După strălucitoarea aniversare a 60 de ani de la debutul festivalului, de anul trecut, când au fost prezente numeroase staruri, festivalul "a stins luminile", scrie James Christopher, corespondentul Times Online, la Cannes.

Pelicula Blindness nu va câştiga, cu siguranţă, niciun fan, însă va "beneficia" de multe critici negative, consideră James Christopher.

Trailer-ul oficial al filmului Blindness


După ce anul trecut filmul lui Cristian Mungiu a câştigat marele trofeu, anul acesta România are în competiţie trei filme.

Astfel, ţara noastră va fi reprezentată la Cannes de "Megatron", un film în regia lui Marian Crişan, care a intrat în competiţie pentru premiul Palme d'Or şi "Interior, scara de bloc", al lui Ciprian Alexandrescu, la secţiunea Cinefoundation.

Cel de-al treilea film, lung-metrajul egizorului Radu Muntean, "Boogie" a fost selecţionat pentru Quinzaine des Realisateurs.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close