Antena 3 CNN Actualitate Cultură Pentru o Românie mai bună! O localnică din Vrancea a realizat ceea ce autorităţile au eşuat: a înfiinţat o bibliotecă şi un muzeu

Pentru o Românie mai bună! O localnică din Vrancea a realizat ceea ce autorităţile au eşuat: a înfiinţat o bibliotecă şi un muzeu

Pentru o Românie mai bună! O localnică din Vrancea a realizat ceea ce autorităţile au eşuat: a înfiinţat o bibliotecă şi un muzeu
de O.P.    |    26 Aug 2014   •   06:18

Într-un sat din Vrancea, o localnică a reuşit să facă ceea ce autorităţile nici măcar nu şi-au imaginat. A înfiinţat o bibliotecă şi un muzeu oferite gratis comunităţii.

Atfel a apărut "Biblioteca de Weekend", special deschisă pentru oamenii şi copiii din Şerbeşti. Aici se ţin cluburi de pictură, engleză, muzică, dans sau şah.

Biblioteca de Weekend din comuna vrînceană Şerbeşti are peste 110 abonaţi, cei mai mulţi dintre ei copii. Iniţiatorii acestui proiect unic sunt profesoara Doina Andrieş-Stratton şi soţul ei, cetăţean britanic.

Pe lîngă casa memorială şi bibliotecă, în sat a luat fiinţă şi un muzeu. Localnicii au donat de la cărţi vechi până la obiecte şi costume tradiţionale, iar tradiţiile populare sunt acum reînviate.

Aşa că pe timpul vacanţei zeci de copii din sat vin aici să înveţe. Participă la cercuri de lectură, pictură, iar cei mici se joacă de dimineaţa până seara.

Mamă a doi copii, Doina Andrieş-Stratton este profesoară la Colegiul Tehnic "Simion Mehedinţi" din localitatea Vidra şi consideră acest proiect cea mai importantă realizare din viaţa sa, un dar făcut satului unde s-a născut. 


×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close