Antena 3 CNN Actualitate Cultură Picturi de Matisse şi Rothko, în valoare de 25 de milioane USD, scoase la licitaţie de Sotheby's

Picturi de Matisse şi Rothko, în valoare de 25 de milioane USD, scoase la licitaţie de Sotheby's

Picturi de Matisse şi Rothko, în valoare de 25 de milioane USD, scoase la licitaţie de Sotheby's
Sursa foto: buchet
18 Apr 2010   •   18:09

Picturi semnate de Henri Matisse şi Mark Rothko, evaluate la sume curpinse între 18 şi 25 de milioane de dolari fiecare, vor fi scoase la licitaţie de casa Sotheby's, în luna mai, la New York, potrivit .

Tabloul "Bouquet pour le 14 Juillet 1919" (Buchet pentru 14 iulie - FOTO), de Matisse, va fi scos la vânzare în cadrul unei licitaţii cu lucrări de artă impresionstă şi modernă, pe 5 mai, la New York. Lucrarea "Untitled" (Fără titlu) a lui Rothko, din 1961, va fi scoasă la licitaţie o săptămână mai târziu.

Cele două picturi sunt expuse până marţi la sediul Sotheby's din Londra, alături de tablouri de Claude Monet, Amadeo Modigliani şi Pablo Picasso.

De asemnea, Sotheby's mai scoate la licitaţie şi un autoportret al lui Andy Warhol, care face parte din colecţia creatorului de modă Tom Ford. Tabloul, în nuanţe violet, are un preţ estimativ cuprins între 10 şi 15 milioane de dolari.

Sotheby's speră să fie în continuare semne de revenire a pieţei de artă, cele de până acum încurajând comercianţii să ofere lucrări rare şi valoroase.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: picturi licitatie
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close