Antena 3 CNN Actualitate Cultură Povestea geniului informatic care a fraudat Société Générale, subiect de carte

Povestea geniului informatic care a fraudat Société Générale, subiect de carte

Povestea geniului informatic care a fraudat Société Générale, subiect de carte
11 Mar 2008   •   16:44

Povestea geniului informatic care a fraudat Société Générale le-a furnizat jurnaliştilor francezi idei cât pentru câteva volume. Aşa că s-au apucat de treabă şi, în următoarele luni, vor apărea pe piaţă nu mai puţin de patru cărţi construite în jurul traderului Jérôme Kerviel. Potrivit publicaţiei franceze Livres Hebdo, citate de Mediafax, patru edituri, printre care prestigioasa Le Seuil, au anunţat că vor publica povestea tânărului acuzat de comiterea unei fraude estimate la cinci miliarde de euro.

Christophe Reille, responsabil cu comunicarea în numele lui Kerviel, a declarat pentru AFP că „niciunul dintre autori nu s-a întâlnit cu Jérôme Kerviel sau cu persoane din anturajul lui”, care să le fi furnizat date autentice în ceea ce priveşte furtul de la Société Générale.

Frauda anunţată de Société Générale pe 24 ianuarie 2008 este considerată cea mai mare din istoria sistemului bancar. Surpriza vine însă şi de la faptul că cel care a gândit toată lovitura este un tânăr trader al băncii, care a reuşit să evite toate procedurile de control.

Autorul fraudei, Jérome Kerviel, are 31 de ani şi lucra la bancă din anul 2000. El este descris ca un "geniu informatic", dar în acelaşi timp o persoană "fragilă", cu "greutăţi familiale", ale căror acţiuni nu urmăreau "îmbogăţirea personală".

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close