Antena 3 CNN Actualitate Cultură Premiile câştigate de regizorii români în 2007 au fost expuse la cinema Studio

Premiile câştigate de regizorii români în 2007 au fost expuse la cinema Studio

Premiile câştigate de regizorii români în 2007 au fost expuse la cinema Studio
09 Feb 2008   •   13:13

Trofeul Palme d'Or câştigat de Cristian Mungiu a putut fi admirat vineri seară de bucureşteni. Preţiosul obiect a făcut parte dintr-o expoziţie a tuturor premiilor câştigate de filmele româneşti în 2007. La gala celor mai bune producţii româneşti , "4,3,2" a fost din nou cap de afiş. Au fost premiate cele mai bune filme ale anului trecut, la cea de-a 8 a ediţie a Festivalului Best Film.

Evenimentul a fost deschis cu vernisajul expoziţiei "Trofeele cinematografiei româneşti în 2007- 89 de premii pentru cineaştii români", a cărei vedetă a fost trofeul Palme d'Or primit de Cristian Mungiu la Cannes, anul trecut. Acesta a fost păzit de doi bodyguarzi, limita de apropiere admisă pentru vizitatori fiind de un metru.

În holul cinematografului Studio au fost expuse şi trofeele filmului "California Dreamin' (Nesfârşit)" de Cristian Nemescu, precum şi premiile obţinute de scurtmetrajul "Valuri" de Adrian Sitaru, şi o listă de alte premii acordate filmelor româneşti de anul trecut.

Filmul lui Cristian Mungiu a fost cel mai bun la patru din cele cinci categorii: Cel mai bun film al anului 2007, Cel mai bun film românesc, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriţă şi nu în ultimul rând, Cel mai bun regizor. Curioşii au fost extrem de încântaţi să vadă trofeul Palme d'Or de aproape, în holul cinematografului Studio.

Cel mai bun actor a fost ales Vlad Ivanov pentru rolul "domnului Bebe" din "4 luni, 3, săptămâni şi 2 zile." Cristian Mungiu a spus că toate trofeele câştigate de "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" vor putea fi văzute de public, sâmbăta viitoare, în cadrul unui eveniment prin care doreşte să-şi ia rămas bun de la acest film, când va fi lansat DVD-ul "4,3,2".

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close