Antena 3 CNN Actualitate Cultură Premiul Nobel pentru Economie a fost câștigat de trei cercetători, pentru „contribuțiile empirice la economia muncii”

Premiul Nobel pentru Economie a fost câștigat de trei cercetători, pentru „contribuțiile empirice la economia muncii”

Premiul Nobel pentru Economie a fost câștigat de trei cercetători, pentru „contribuțiile empirice la economia muncii” și „pentru contribuțiile lor metodologice la analiza relațiilor cauzale”.

Premiul Nobel pentru Economie a fost câștigat de trei cercetători, pentru „contribuțiile empirice la economia muncii”
Sursa foto: Twitter/ The Nobel Prize
de Alexandra Ionescu    |    11 Oct 2021   •   13:19

David Card, Joshua Angrist și Guido Imbens au fost laureații Premiului Nobel pentru Economie 2021. Aceștia au oferit noi informații despre piața muncii și au arătat ce concluzii despre cauză și efect putem deduce de pe urma experimentelor naturale. Strategia lor s-a răspândit și în alte domenii și a revoluționat cercetările empirice.

Card a primit jumătate de premiu, pentru lucrările sale din domeniul economiei muncii, iar Angrist și Imbens vor împărți cealaltă jumătate a premiului pentru rolul lor în înțelegerea relațiilor de cauzalitate.

În anul 1968, Sveriges Riksbank (Banca Centrală a Suediei) a stabilit un premiu în memoria lui Alfred Nobel, fondatorul Premiilor Nobel și inventator renumit. Premiul Nobel pentru Științe Economice a început să fie acordat în 1969.

Medalia pentru această categorie a fost concepută de artistul și sculptorul suedez Gunvor Svensson-Lundqvist și arată Steaua Nordului, emblema Academiei Regale Suedeze de Științe.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close