Antena 3 CNN Actualitate Cultură Presa olandeză îşi confundă corespondentul de la Bucureşti cu Gigi Becali

Presa olandeză îşi confundă corespondentul de la Bucureşti cu Gigi Becali

Presa olandeză îşi confundă corespondentul de la Bucureşti cu Gigi Becali
17 Iun 2008   •   14:09

Campionatul European de fotbal captează atenţia întregului continent în aceste zile. Publicaţiile media se străduiesc să afle şi cele mai mici detalii despre adversarii echipei lor favorite, astfel că pentru o relatare corectă apelează la corespondenţi locali, pe care de multe ori nici nu îi cunosc. Profesionişti sau nu, corespondenţii îşi spun părerea despre adversari sau povestesc pentru ziarele respective întâmplări de la meciurile la care au luat parte.

O situaţie similară se regăseşte şi în Olanda, unde cotidianul Algemeen Dagblad a apelat la Bernard Nauta pentru suplimentul sportiv, folosind însă o poză cu Gigi Becali în dreptul semnatarului articolului.

Nauta are 36 de ani şi se află în Bucureşti din octombrie 2007, unde este consultant financiar la Deloitte Romania şi director adjunct pentru Europa Centrală. Fan al ?portocalei mecanice?, pe care o vede de altfel ridicând trofeul EURO 2008, Bernard Nauta s-a aflat la Constanţa la meciul din preliminarii pe care România l-a câştigat cu 1-0 în faţa Olandei.

În cea mai recentă cronică pentru Algemeen Dagblad, el oferă cititorilor o viziune asupra oraşului, a stadionului şi a meciului din 13 octombrie. ?De ce s-a jucat la Constanţa? Există motive. Urâtul oraş de la marginea Mării Negre se află la două ore şi jumătate de Bucureşti. O călătorie grea, cu siguranţă, pentru olandezi. Acolo s-a găsit cu greu un hotel decent pentru fotbalişti, iar stadionul era mohorât, cu un sistem de acces ce datează din timpurile comuniste. Un stadion care nu a mai fost renovat în ultimii 20 de ani şi unde în vestiare era frig. Frig a fost şi în seara meciului?, scrie Nauta, menţionând însă că la EURO 2008 va fi o altă situaţie, iar ?răzbunarea pentru episodul Constanţa va fi dulce?.



Nu este însă primul articol semnat de consultantul financiar. El a mai făcut o analiză a echipei României, dar a prezentat totodată şi câteva detalii despre Gigi Becali, finanţatorul echipei Steaua, care ?ţine prima pagină a ziarelor la fel de mult ca turneul final al EURO 2008?. Bineînţeles, de pe site-ul publicaţiei nu putea lipsi şi clipul video în care Becali îşi repară Maybach-ul cu ranga. Atât de mult i-a impresionat Becali pe olandezi, încât aceştia au pus, voit sau nu, poza latifundiarului din Pipera în dreptul maliţiosului lor corespondent de la Bucureşti.

Acesta este Bernard Nauta, conform site-ului oficial al Centrului European pentru Parteneriate Publice Private.


Antena3.ro

×
Parteneri
Salariul minim nu mai crește de la 1 iulie 2024
x close