Antena 3 CNN Actualitate Cultură Primăria şi Ministerul Culturii nu au bani pentru a răscumpăra sediul Uniunii Artiştilor Plastici

Primăria şi Ministerul Culturii nu au bani pentru a răscumpăra sediul Uniunii Artiştilor Plastici

Primăria şi Ministerul Culturii nu au bani pentru a răscumpăra sediul Uniunii Artiştilor Plastici
04 Aug 2008   •   23:38

Ministerul Culturii nu va cumpăra fostul sediu al Uniunii Artiştilor Plastici de la proprietarul actual, care a revendicat imobilul şi l-a câştigat în instanţă. Ministrul Adrian Iorgulescu a propus Primăriei Capitalei să cumpere clădirea, însă nici municipalitatea nu are de unde să plătească 7 milioane de euro, cât a cerut proprietarul.  
Primarul Sorin Oprescu spune însă că va căuta o soluţie. Uniunea Artiştilor Plastici a fost evacuată prin ordin judecătoresc la mijlocul lunii trecute, când clădirea a fost retrocedată. Situaţia Uniunii Artiştilor Plastici este similară cu cea a UNITER-ului, al cărui sediu a fost retrocedat şi cumpărat apoi de Primăria Capitalei pentru suma de 2,3 milioane de euro.
Un alt subiect sensibil, discutat de primarul Capitalei şi ministrul Culturii, a fost situaţia Arcului de Triumf. Oprescu a anunţat că monumentul nu va mai fi reabilitat. Sorin Oprescu susţine că după analiza probelor prelevate de pe monument s-a constatat că nu este necesară reabilitarea Arcului de Triumf.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close