Antena 3 CNN Actualitate Cultură Probleme la Ringier? O nouă demisie la Evenimentul Zilei

Probleme la Ringier? O nouă demisie la Evenimentul Zilei

Probleme la Ringier? O nouă demisie la Evenimentul Zilei
17 Mar 2008   •   15:19

Redactorul-şef adjunct al cotidianului "Evenimentul zilei" (trustul Ringier), Grigore Cartianu, şi-a anunţat demisia de la acest ziar. El a anunţat că urmează să preia funcţia de redactor-şef la "Adevărul", cotidian deţinut de Dinu Patriciu. Demisia lui Cartianu survine după ce, acum două săptămâni, redactorul-şef de la "Evenimentul Zilei", Răzvan Ionescu, demisionase şi el. Referitor la noua demisie din trustul Ringier, consultantul media Iulian Comănescu a declarat pentru Antena3.ro: "Plecarea lui Grigore Cartianu la Adevărul mai curând rezolvă decât creează o problemă la Evenimentul zilei. Se ştie că Grigore e omul care făcea gazeta în epoca Răzvan Ionescu, iar după demisia acestuia, Ringier l-a desemnat ca interimar nu pe Cartianu, ci pe Horia Ghibuţiu."

Ringier s-a mai confruntat până acum cu două plecări masive ale redacţiilor unor ziare din trust. Este vorba de plecarea jurnaliştilor de la "Pro Sport" şi de la "Libertatea", în urma unor conflicte avute cu conducerea managerială. Şi acum surse din redacţia "Evenimentului zilei" spun că demisiile celor doi, Ionescu şi Cartianu, ar putea atrage după sine o plecare în masă. Totuşi, Iulian Comănescu crede că lucrurile nu vor sta chiar aşa. "În privinţa unei noi hemoragii de oameni din Ringier, în primul rând nu e corect să presupunem că fostul adjunct de la Evenimentul ar avea "planuri ascunse" de demolare a redacţiei în care a lucrat. În al doilea rând, jurnaliştii de la Evenimentul au mai fost ofertaţi de Adevărul, dar şi de alte grupuri de presă, iar cine a vrut să plece a avut deja ocazia. Nu ştiu exact dacă asta s-a întâmplat şi în redutabilul departament de sport de la Evenimentul, deci acolo există, poate, şansa să apara unele anunţuri. Totuşi, nu mă aştept la nimic masiv", a declarat Comănescu pentru Antena3.ro.

În urma plecării lui Cartianu la "Adevărul", în trustul lui Dinu Patriciu există posibilitatea să apară unele divergenţe pe funcţiile de conducere. Actualul redactor-şef al publicaţiei este Laurenţiu Ciocăzanu, locul său urmând să fie luat într-o lună de Grigore Cartianu. Iulian Comănescu aseamănă situaţia din trustul lui Dinu Patriciu cu cea din trustul lui Sorin Ovidiu Vântu, unde există o aglomeraţie foarte mare de funcţii, fără o distincţie foarte clară între ele. Comănescu crede că Patriciu va şti mai bine decât Vântu să "limpezească" această situaţie. "Din comunicatul de presă al grupului lui Dinu Patriciu reiese că Adevărul are doi directori editoriali, unul pe publicaţii, Laurenţiu Ciocăzanu, şi altul pe grup, Adrian Halpert. E o situaţie pe care am văzut-o mai frecvent la Vîntu - unde Cătălin Popa e director executiv pe televiziuni, dar Romantica, Money Channel şi Realitatea sunt conduse şi de trei şefi de divizii, Sorin Vulpe, Dragoş Stanca, Mihnea Vasiliu. Cred că Dinu Patriciu va şti să limpezească situaţia mai repede decât Sorin Ovidiu Vîntu", a spus Comănescu pentru Antena3.ro.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close