Antena 3 CNN Actualitate Cultură Răzvan Ionescu demisionează de la "Evenimentul Zilei". Nicio legătură cu Traian Băsescu :)

Răzvan Ionescu demisionează de la "Evenimentul Zilei". Nicio legătură cu Traian Băsescu :)

Răzvan Ionescu demisionează de la "Evenimentul Zilei". Nicio legătură cu Traian Băsescu :)
06 Mar 2008   •   13:51

Schimbări la vârf în cadrul ziarului Evenimentul Zilei. Redactorul şef, Răzvan Ionescu (foto), şi-a prezentat azi demisia din această funcţie. El şi-a motivat decizia prin faptul că "ziarul a rămas cu caţiva ani în urmă la nivelul comportamentului comercial." Practic, Răzvan Ionescu spune că viziunea sa era diferită de cea a managerilor trustului Ringier, din care face parte Evenimentul Zilei. Răzvan Ionescu deţinea funcţia de redactor şef la Evenimentul Zilei din decembrie 2004.

El a ţinut să precizeze că demisia sa "nu are nici o legătură cu anul electoral, cu PSD-ul, cu Traian Băsescu sau orice alt interes politic sau de business." Cotidianul Evenimentul Zilei a fost acuzat în repetate rânduri de persoane din media că îl susţine făţiş pe Traian Băsescu şi politica acestuia. Mai mult, Evenimentul Zilei era numit în mediul jurnalistic "Oficiosul Cotroceniului."

Cât priveşte tirajul Evenimentului Zilei, acesta a scăzut vertiginos în ultima vreme, depărtându-se de topul ziarelor de calitate din România. Consultantul media Iulian Comănescu remarcă faptul că Evenimentul Zilei a ajuns acum la cel mai mic tiraj din istoria sa: sub 60.000 de exemplare. În aceeaşi ordine de idei, Iulian Comănescu a ţinut să precizeze pentru Antena3.ro că "tirajul Evenimentului Zilei scade de prin 1996-1997, de la plecarea lui Ion Cristoiu."

"Răzvan Ionescu a avut ghinionul de a gestiona perioada în care "Evenimentul zilei" a ajuns, dintr-un ziar de top, un ziar din zona mijlocie sau gri a topului cotidienelor. Probabil că asta s-a combinat şi cu faptul că ziarul a început să piardă bani, deşi nu cunosc situaţia financiară în detaliu," a declarat pentru Antena3.ro Iulian Comănescu. Acesta mai spune şi că, în opinia sa, "Ringier nu a ştiut să ofere motivaţii profesionale jurnaliştilor, dincolo de salariile care au fost depăşite de cele oferite de unii din marii investitori români în media."

Legat de porecla de "Oficios al Cotroceniului" pe care o are Evenimentul Zilei, Iulian Comănescu spune că "Una din puţinele motivaţii profesionale posibile pentru acest cotidian, "independenţa editorială absolută" de care pomeneşte Răzvan Ionescu în declaraţia de presă referitoare la demisie, nu se potriveşte cu reputaţia de ziar aliniat politic pe care o are azi Evenimentul zilei, în anumite medii."

Surse din redacţia Evenimentului Zilei anunţă că locul lui Răzvan Ionescu va fi luat, cel mai probabil, de Grigore Cartianu. Aceleaşi surse spun că, în ultima perioadă, Cartianu era cel care conducea ziarul, Răzvan Ionescu fiind mai mult plecat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close