Antena 3 CNN Actualitate Cultură Realitatea se retrage din CRP după ce C. T. Popescu l-a acuzat pe Turcescu de "slugărnicie"

Realitatea se retrage din CRP după ce C. T. Popescu l-a acuzat pe Turcescu de "slugărnicie"

Realitatea se retrage din CRP după ce C. T. Popescu l-a acuzat pe Turcescu de "slugărnicie"
21 Dec 2007   •   15:39

Realitatea Media a anunţat vineri că se retrage din Clubul Român de Presă începând cu data de 21 decembrie 2007. Retragerea grupului din CRP vine la o zi după ce Robert Turcescu a difuzat într-o emisiune o înregistrare a convorbirii telefonice dintre el şi Ludovic Orban. Cristian Tudor Popescu a declarat la Realitatea că înregistrarea nu are nicio relevanţă deontologică şi că era o discuţie între doi prieteni. Mai mult, Cristian Tudor Popescu a spus că acesta nu are nicio dovadă că Orban ar fi fost beat. Popescu a mai spus în timpul emisiunii, într-un dialog avut cu Mihai Tatulici, că "logica dumneavoastră este găunoasă, specifică." De asemenea, Popescu i-a spus lui Turcescu că l-a tratat "cu slugărnicie" pe presupusul naş al ministrului Ludovic Orban.

C.T. POPESCU ÎL ACUZĂ DE SLUGARNICIE PE ROBERT TURCESCU

Jurnalistul Robert Turcescu a afirmat, miercuri, la Realitatea TV, că a fost sunat la ora 19.58 de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, care era în stare de ebrietate şi care, folosind un limbaj vulgar, l-a acuzat că are ceva personal cu el, referindu-se la accidentul din Şoseaua Cotroceni.

Joi, Robert Turcescu a făcut publică înregistrarea convorbirii cu Orban. În această înregistrare nu apare momentul în care Turcescu spune că ar fi fost înjurat de ministrul Orban. De asemenea, din înregistrare reiese că există o relaţie personală între Orban şi Turcescu, aceştia adresându-se unul celuilalt cu Robert, respectiv Ludovic. Preşedintele CRP a spus că el nu ar fi făcut publică respectiva conversaţie şi că nu i se pare că este vorba de o presiune sau de o ameninţare a unui politician asupra unui jurnalist.

"Decizia (de retragere din CRP) este motivată, în primul rând, de lipsa de consistenţă a acţiunilor CRP în ultimii doi ani, de când Realitatea Media este membru al Clubului. Mai mult, Realitatea Media consideră că atitudinea preşedintelui CRP, Cristian Tudor Popescu, faţă de un coleg de breaslă, Robert Turcescu, este în flagrantă contradicţie cu funcţia sa de lider al jurnaliştilor din România", se arată în comunicatul grupului Realitatea-Media.

DISCUŢIA DINTRE CRISTIAN TUDOR POPESCU ŞI ROBERT TURCESCU





Antena3.ro

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close