Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?Reflexiile lui Narcis? jucată pe malul lacului din Parcul Tineretului

?Reflexiile lui Narcis? jucată pe malul lacului din Parcul Tineretului

?Reflexiile lui Narcis? jucată pe malul lacului din Parcul Tineretului
29 Iul 2007   •   11:03

Reprezentaţia companiei de teatru stradal ?Ilotopie? , ?Reflexiile lui Narcis? , a început după lăsarea întunericului şi a strâns în jurul lacului din Parcul Tineretului aproximativ 3.000 de oameni. Spectacolul face parte din festivalul de teatru în aer liber ?Apă Aer Foc? organizat de Institutul Cultural Român. Efectul vizual al reprezentaţiei a fost puternic. Spectatorii au fost impresionaţi.

Recuzita folosită de actori este surprinzătoare. Un cărucior de copil, o bicicletă, un pat, zeci de flori strălucitoare care, odată aruncate în apă, trasează o cale luminoasă, manechine din plastic translucide. În timpul reprezentaţiei e desenat pe suprafaţa apei un spaţiu suprareal, ce gravitează în jurul mitului lui Narcis şi care este populat de personaje stranii. Apa devine astfel un element de reflexie şi reflecţie, oglindire şi proiecţie a sufletului. Formată în anii 1980 în localitatea franceză Camargue, Ilotopie este o companie specializată în acţiuni de ?dezordine artistică? menite să revalorizeze spaţiul public.

Trupa reuneşte actori, sculptori, dansatori, muzicieni, inventatori, scenografi şi cercetători. Festivalul ?Apă Aer Foc? se va încheia cu un spectacol al trupei Tuig din Olanda, ce va avea loc pe patru şi cinci august.

Antena 3

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close