Antena 3 CNN Actualitate Cultură Regizorul francez Claude Lelouch se află în vizită în România

Regizorul francez Claude Lelouch se află în vizită în România

Regizorul francez Claude Lelouch se află în vizită în România
26 Mar 2008   •   10:20

Regizorul francez Claude Lelouch se află în România, unde îşi promovează cel mai nou film, "Un roman de duzină". Subiectul filmului este povestea lui Judith Ralitzer, femeie fatală şi scriitoare de succes, aflată în căutarea unor personaje pentru următorul ei bestseller. În acelaşi timp, un ucigaş în serie scapă din sanatoriul în care era închis, însă Huguette, coafeză într-un mare salon parizian, le va schimba amândurora destinul. Premiera românească va avea loc vineri, 28 martie.

Întrebat ce părere are despre cinematografia românescă, Claude Lelouch a spus cã nu are un punct de vedere bine conturat. ?Nu am văzut multe filme româneşti, dar l-am văzut pe cel care a luat trofeul Palm d'Or. Este un film magnific?, a declarat el.

În vârstă de 70 de ani şi cu o carieră de jumătate de secol în domeniul cinematografiei, Lelouch a oferit un sfat tinerilor cineaşti români: ?Poţi fi independent, dacă te adaptezi la situaţie.?

Claude Lelouch a devenit celebru în anii '60, pentru filmul ?Un homme et une femme", care i-a adus trofeul suprem de la Cannes, dar şi două premii Oscar.

Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close