Antena 3 CNN Actualitate Cultură Robert De Niro luptă pentru tablourile tatălui său, deţinute de o galerie din Roma (VIDEO)

Robert De Niro luptă pentru tablourile tatălui său, deţinute de o galerie din Roma (VIDEO)

Robert De Niro luptă pentru tablourile tatălui său, deţinute de o galerie din Roma <font color=red>(VIDEO)</font>
29 Noi 2007   •   08:01

Robert De Niro a declarat război unei galerii de artă din Roma. Actorul doreşte să recupereze 12 tablouri pictate de tatăl său, decedat acum 14 ani. Avocaţii lui De Niro pretind că tablourile au ajuns la Roma pe căi ilicite. Proprietara galeriei susţine, însă, că e vorba doar de o neînţelegere. Robert de Niro Senior, decedat în 1993, era un apreciat pictor expresionist, cu opere expuse în mari muzee din Statele Unite. Câteva tablouri ale sale au fost expuse, acum doi ani, la galeria Benucci, din centrul Romei, alături de sculpturi create de soţul lui Meryl Streep.

Proprietara galeriei, Ida Benucci, a primit de la avocaţii lui De Niro o somaţie pentru restituirea altor 12 tablouri ale tatălui său. Picturile erau în custodia unei galerii din New York, care a dat faliment şi le-a trimis la Roma în contul unei datorii de 5 milioane de dolari.

Potrivit unui ziar american, Robert De Niro s-a înfuriat când a aflat tablourile au fost mutate peste ocean, fără ca nimeni să-i fi cerut părerea.

Ida Benucci susţine că are documente oficiale care dovedesc legalitatea tranzacţiei. Ea adaugă că nu se află în conflict cu De Niro şi că acesta ar fi rugat-o chiar să-i vândă câteva din tablourile disputate.

Picturile sunt evaluate între 25.000 şi 150.000 de dolari fiecare, dar probabil valoarea lor va creşte după această controversă destul de mediatizată.

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close