Antena 3 CNN Actualitate Cultură România citeşte! S-a deschis Bookfest 2008, la Romexpo (FOTO)

România citeşte! S-a deschis Bookfest 2008, la Romexpo (FOTO)

România citeşte! S-a deschis Bookfest 2008, la Romexpo <font color=red>(FOTO)</font>
04 Iun 2008   •   17:59

Românii au venit în număr mare la Romexpo, chiar din prima zi a târgului de carte Bookfest 2008. Miercuri a avut loc deschiderea oficială a târgului, organizat de A.E.R., care va dura până duminică. Faţă de anii trecuţi, ediţia de anul acesta aduce câteva modificări, menite să facă vizitarea târgului mai atractivă pentru marele public. Astfel, pe lângă obişnuitele lansări de carte, pasionaţii de lectură vor avea parte de câteva surprize plăcute.



VEDEŢI AICI IMAGINI DE LA BOOKFEST 2008

Cea de-a treia ediţie a târgului de carte va găzdui anul acesta, în premieră, decernarea Premiilor Uniunii Scriitorilor. Festivitatea va avea loc joi, 5 iunie, la ora 17.00 şi va fi găzduită de preşedintele USR, Nicolae Manolescu.

Evenimentele editoriale vor abunda în cele cinci zile ale târgului, cititorii având ocazia să-i întâlnească pe autorii lor preferaţi şi să obţină autografe. Printre lansările de carte ce vor avea loc se numără ?54/24? a lui Bogdan Teodorescu, apărută la editura Tritonic, ?Votca-Cola? de Irina Denjkina, la editura Curtea Veche, sau ?Cu inima smulsă din piept? a lui Radu Paraschivescu, apărută la editura Humanitas. Tot Humanitas va lansa mai multe audiobook-uri din colecţia Multimedia. Dintre acestea, Time Management, un audiobook ?mai atipic?, în lectura lui Octavian Pantiş, director la TMI România, este un curs de organizare eficientă a timpului.



Evenimentul cel mai aşteptat de cititori va fi întâlnirea cu Orhan Pamuk, laureat al premiului Nobel, care vine la Bookfest pentru a-şi lansa primul roman politic, ?Zăpada?, apărut la editura Curtea Veche. Scriitorul turc se va întâlni cu cititorii duminică, la ora 13.00, când se va organiza şi o sesiune de autografe.

Nu doar cărţile vor fi prezente la Bookfest, deşi ele sunt principala atracţie. Organizatorii au pregătit şi concerte ale unor trupe ca Fără Zahăr, Kumm sau Travka. Concertele vor avea loc în fiecare zi, cu excepţia zilei de joi, de la ora 18.00, în pavilionul 13, în sala de cinema.

Cărţile şi muzica bună vor fi aşadar ingredientele principale ale târgului. Şi cum este sărbătoare, editurile au pregătit preţuri speciale la majoritatea colecţiilor lor. Astfel că la Bookfest cărţile vor fi mai ieftine decât în librării cu cel puţin 10-15 la sută.



Humanitas aplică o reducere de 10% la cărţi şi 20% la audiobook-uri, Rao are reduceri de 15%, Polirom şi Curtea Veche oferă reduceri de 15-20%, iar editura Tritonic oferă reduceri de până la 60%. Mai mult, majoritatea editurilor au pregătit pachete tematice, colecţii de autor, la preţuri speciale. Şi la audiobook-uri, puteţi achiziţiona colecţii la preţuri speciale. Un exemplu este setul de 10 audiobook-uri din colecţia ?O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri? de Neagu Djuvara, de la Humanitas, la preţul de 120 lei.



Cea mai scumpă carte care va fi pusă în vânzare la Bookfest, poate fi văzută la standul editurii Paideia. Este vorba despre Tetraevangheliarul, o replică post-modernă a primelor tipărituri din istoria românilor, o carte care măsoară o jumătate de metru înălţime şi 25 de centimetri grosime şi este din piele. Preţul ei este de 2000 de euro.



Preţul unui bilet de intrare la târg este 5 lei , în schimbul biletului vizitatorii pot beneficia, însă, de o reducere de 5 lei la orice carte cumpărată.

Programul de vizitare Bookfest
-miercuri, 4 iunie- sâmbătă 7 iunie 10:00 si 20:00
-duminica 8 iunie 10 :00-18 :00.

Programul concertelor:
-4 iunie,18.00- Fără Zahăr
-6 iunie, 18.00- Kumm
-7 iunie, 14.00- Ada Milea
-7 iunie, 18.00- Lună Amară
-8 iunie, 18.00- Travka

Pentru mai multe detalii, vizitaţi Bookfest.ro

Magda Bucur, Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close