Antena 3 CNN Actualitate Cultură România plănuieşte organizarea mai multor expoziţii în Franţa

România plănuieşte organizarea mai multor expoziţii în Franţa

România plănuieşte organizarea mai multor expoziţii în Franţa
13 Ian 2008   •   14:45

În următorii ani se vor organiza expoziţii precum „Brâncuşi”, la Centrul „Pompidou” din Paris, sau o expoziţie de artă medievală românească, la Luvru, a declarat Virgil Niţulescu, secretar general al Ministerului Culturii şi Cultelor. Proiectele vin ca urmare a unui acord interministerial de colaborare în domeniul muzeelor, semnat la data de 9 noiembrie 2007, la Paris, între Ministerul Culturii şi Cultelor din România şi Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, pentru perioada 2007 – 2012.

Acordul semnat are ca obiective cooperarea şi schimbul de experienţă în domeniul muzeelor pe diverse teme de interes comun, precum şi protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural. În baza acestui acord, partea română a propus şi realizarea a patru expoziţii în colaborare cu partea franceză. O primă expoziţie ar putea fi organizată la Bucureşti, urmând să fie dusă ulterior în Franţa. „Sunt discuţii dacă să o organizăm la sfârşitul anului la Bucureşti, la Muzeul Naţional de Artă al României, şi la începutul anului 2009 în Franţa”, a spus Virgil Niţulescu.

O altă expoziţie este dedicată sculptorului român Constantin Brâncuşi şi va fi organizată la Centrul „Pompidou” din Paris. O expoziţie despre cultura Cucuteni - Tripoli, care va fi organizată în octombrie 2008, la Roma, ar putea ajunge şi în Franţa.


Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close