Antena 3 CNN Actualitate Cultură Românii merg la cinematograf tot mai rar

Românii merg la cinematograf tot mai rar

Românii merg la cinematograf tot mai rar
18 Noi 2007   •   15:33

În ciuda succeselor repurtate în ultimii ani de regizorii români, sălile de cinema din ţara noastră sunt din ce în ce mai goale. Cei care mai intră în cinematografe sunt tinerii care vin să vadă ultimele pelicule de la Hollywood. DVD-urile pirat şi filmele descărcate de pe Internet au lovit din plin industria cinematografică. Dacă imediat după revoluţie aproape fiecare român trecea pe la cinema, acum numărul acestora a scăzut foarte mult.

?După statisticile pe care le avem şi după rezultatele care sunt la ora actuală numărul de spectatori care merg la cinema este foarte, foarte mic?, declara directorul general România Film, Ion Moraru. Cei care mai merg la cinema le preferă pe cele moderne din malluri. Cinematografele de stat au încercat să ţină pasul cu noile tendinţe dar au tot pierdut clienţi. Mallul oferă şi alte distracţii sau posibilitatea efectuării de cumpărături. Dar chiar şi acestea sunt vizitate mai slab pe timpul săptămânii, cei mai mulţi români venind în weekend, când sunt mai liberi. Iar cei care vin sunt fideli filmului de cinema chiar dacă preţul biletului poate să ajungă şi la 23 de lei, în cazul unei premiere.

Recunosc faptul că mai le descarcă de pe net uneori dar calitatea îi împinge la cinema. Succesele cinematografice româneşti nu-i încântă foarte mult pe români. Chair dacă ne mândrim cu premiile obţinute, la casă cinematografelor nu dăm bani pe ele. Anul trecut preferatele cinefililor au fost filmele americane, urmate de cele europe şi abia pe locul 3 cele româneşti.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close