Antena 3 CNN Actualitate Cultură Rozicrucienii, printre noi (VIDEO)

Rozicrucienii, printre noi (VIDEO)

Rozicrucienii, printre noi <font color=red>(VIDEO)</font>
28 Ian 2008   •   22:45

Este cea mai tainică şi e bănuită că ar fi una dintre cele mai puternice societăţi din lume. Poate tocmai de aceea puţini autori s-au încumetat, de-a lungul secolelor, să scrie măcar câteva rânduri despre rozicrucieni. Ştefan Mâşu, Magus Supremus ?S.R.I.R.?, povesteşte că ?mişcarea rozicruciană, care s-a cristalizat ca structură mult mai târziu, la începutul secolului XVII, preia idei, curente, chiar şi mişcări filosofice, începute mult-mult mai devreme?. Spre deosebire de templieri, despre care s-au scris mii de cărţi, rozicrucienii sunt învăluiţi într-o mare discreţie. Cunoştinţele de care dispun îi fac să fie extrem de sceptici în ceea ce priveşte o deschidere prea amplă către public.

?Alchimia, împreună cu Kabbala, astrologia, sufismul de la intelectualitatea şi spiritualitatea arabă, sunt numai câteva dintre marile învăţături?, spune Magul Suprem. Rozicrucienii nu folosesc, însă, alchimia pentru a obţine aur. Şi nici tarotul pentru a afla ce le oferă ziua de mâine. Nici nu apelează la kabbala pentru a atrage de partea lor adepţi cât mai cunoscuţi şi cât mai bogaţi. Scopul lor este mult mai înalt. ?Este vorba despre o acumulare de idei, de viziuni, despre cum să progreseze omenirea?.

Acest lucru poate fi confirmat de un manuscris al rozicrucienilor, apărut în anul 1614, în care se vorbea un mare guvern european. După mai bine de 300 de ani, a luat naştere Uniunea Europeană. Să fie rodul eforturilor societăţii rozicruciene şi dacă da, de ce a durat atât de mult? Explicaţia o dă tot Ştefan Mâşu: ?Ea nu face intervenţii brutale în societate?.

Rozicrucienii există şi astăzi. Organizaţia lor poate fi definită ca fiind masonică, creştină şi ştiinţifică. ?În România, aceşti rozicrucieni sunt deja de ordinul zecilor, sunt membri ai unei federaţii internaţionale?. Iar pentru a arunca totuşi o rază de lumină asupra secretului aproape impenetrabil al organizaţiei, Ştefan Mâşu - Magul Suprem - a scris o carte prin care anunţă public faptul că rozicrucienii sunt printre noi.

Tainele Rozicrucienilor:

Observator

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close