Antena 3 CNN Actualitate Cultură Scandalul drepturilor de televizare s-a încheiat. Antena 1 va transmite meciurile din Liga 1

Scandalul drepturilor de televizare s-a încheiat. Antena 1 va transmite meciurile din Liga 1

Scandalul drepturilor de televizare s-a încheiat. Antena 1 va transmite meciurile din Liga 1
08 Apr 2008   •   12:39

Până marţi, consorţiul Antena 1 ? RCS şi Liga Profesionistă de Fotbal ar fi trebuit să parafeze contractul pentru drepturile de televizare, în valoare de 85 de milioane de euro. Acest lucru a fost însă întârziat din cauza unor neînţelegeri apărute între cele două părţi. Reprezentanţii Antena 1 ? RCS au cerut ca televiziunea să poată stabili orele de disputare ale partidelor, cerere respinsă categoric de Valentin Alexandru, reprezentantul LPF. ?Aceasta ar fi o încălcare a condiţiilor caietului de sarcini. Este ceva în afara legii?, a explicat Valentin Alexandru.

Văzând că negocierile nu duc la niciun rezultat, Cristi Creţu, directorul Departamentului Sport de la An tena 1, a decis să semneze în cele din urmă varianta propusă de LPF. Surpriză însă! Valentin Alexandru nu a dorit să facă acest lucru fără acceptul şefului cel mare, Dumitru Dragomir. Ocupat şi preocupat cu/de audierile la DNA, într-un dosar în care este pus sub învinuire şi urmărit penal pentru un schimb de terenuri, Dragomir a sistat negocierile, pe motiv că la ora 17.00 (n.r. Ora revenirii sale de la sediul DNA) ?Liga s-a închis?.

Presaţi de termenul-limită pentru semnarea contractului, reprezentanţii Antenei 1 au apelat la un executor judecătoresc, în prezenţa căruia au lipit actul pe uşa de intrare în sediul Ligii. Marţi, la ora 10:00, negocierile dintre cele două părţi s-au reluat şi în cele din urmă s-a ajuns la un acord.

?E oficial, contractul s-a semnat în condiţii reciproc avantajoase. Toate negocierile s-au purtat după ce era scris în caietul de sarcini. Nu s-a pus în niciun moment problema renunţării la contractul cu Antena 1-RCS?, a declarat Dragomir din faţa sediului LPF, menţionând şi faptul că marţi ar fi fost ultima zi de semnare a acordului dintre cele două părţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close