Antena 3 CNN Actualitate Cultură Sibiu: Muşchetarii se înfruntă pe Podul Minciunilor

Sibiu: Muşchetarii se înfruntă pe Podul Minciunilor

Sibiu: Muşchetarii se înfruntă pe Podul Minciunilor
17 Iul 2007   •   09:06

Şapte scrimeri din oraşul francez Lucon, urmaşi ai muşchetarilor, se vor înfrunta, marţi, pe Podul Minciunilor din Sibiu, într-un spectacol ce face parte din programul Capitalei Culturale Europene. Reprezentaţiile muşchetarilor francezi, îmbrăcaţi în haine de epocă,  a început luni seara şi vor continua până joi, când se va încheia un amplu program cultural francez, la Sibiu.

La prima reprezentaţie de scrimă a muşchetarilor cardinalului Richelieu, zeci de sibieni au aplaudat spectacolul de capă şi spadă, duelurile de pe Podul Minciunilor fiind cele mai savurate momente ale demonstraţiilor din această săptămână de la Sibiu. Acest pod este celebru în Capitala Culturală Europeană datorită vechimii sale, fiind primul pod de fontă din România, dar şi printre puţinele pe care se pot spune minciuni fără riscul de a fi luate în seamă.

Muşchetarii francezi vor fi ajutaţi să refacă atmosfera din veacurile demult apuse de alte personaje medievale aflate în această lună la Sibiu - calfele călătoare, care locuiesc chiar în apropierea Podului Minciunilor.

Rompres

×
Parteneri
Localitatea din România unde candidează un politician mort de 11 ani
x close