Antena 3 CNN Actualitate Cultură Sibiul ascunde o reţea de galerii subterane

Sibiul ascunde o reţea de galerii subterane

Sibiul ascunde o reţea de galerii subterane
09 Oct 2007   •   16:42

Sibiul, capitala culturală europeană este un oraş vechi şi plin de mistere. Pe vremuri, ascundea în adâncuri o reţea întreagă de galerii subterane. Oraşul ascuns lega punctele cheie ale oraşului de la suprafaţă. Acum, localnicii mai ştiu doar de unul dintre tuneluri, care este într-o stare de degradare accentuată. Sibiul sau Hermanstadt este un loc plin de legendă. Catacombele din oraşul vechi erau folosite pe vremuri pentru evacuarea femeilor şi copiilor, în cazuri de urgenţă sau pentru suprinderea inamicului. Acum, în labirint mai păşesc doar curioşii.

Autorităţile spun însă că locul este extrem de periculos. Singurul exemplu pe care îl pot da este Bastionul Soldis, acolo unde a existat un canal prin care aparătorii bastionului puteau ieşi în partea de jos a terasei inferioare pentru a face astfel atacuri surpriză.

Cine îndrăzneşte totuşi să păşească în vechiul tunel, se simte ca într-un labirint. Treptat, tunelul se îngustează iar drumul devine anevoios.

Ioan Zoltan locuieşte în vecinătatea tunelului şi este un fel de ghid pentru cei ce se interesează de catacombele de sub oraşul vechi. Galeriile subterane de odinioară sunt motiv de inspiraţie şi pentru cei care s-au ocupat de promovarea Sibiului, Capitala Culturală Europeană.


Observator

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close