Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?Sighişoara Medievală? lansează un S.O.S. la ediţia aniversară

?Sighişoara Medievală? lansează un S.O.S. la ediţia aniversară

?Sighişoara Medievală? lansează un S.O.S. la ediţia aniversară
27 Iul 2007   •   11:36

Festivalul ?Sighişoara Medievală?, cel mai vechi şi mai prestigios festival de gen din ţară, şi-a deschis vineri porţile pentru cea de-a XV-a ediţie. De 15 ani, în ultima săptămână a lunii iulie, Sighişoara a devenit destinaţia principală a amatorilor de fantezie şi cultură. Pentru ediţia aniversară de anul acesta organizatorii au pregătit manifestări grupate în patru secţiuni: teatru, muzică veche, dans medieval şi conferinţe.

Festivalul va debuta cu o paradă a îndrăgostiţilor şi o paradă a costumelor medievale care va porni din centrul oraşului. Pentru ziua de debut organizatorii au pregătit nenumărate surprize, concursuri de declaraţii de dragoste, concerte de muzică veche dar şi piese de teatru, concerte folk şi improvizaţii muzicale live care vor întregi atmosfera medievală cu care Sighişoara ne-a obişnuit deja.

Ediţia din acest an va include şi un ?SOS catre autoritaţile române şi alte foruri internaţionale pentru salvarea Cetaţii?. În urma inundaţiilor de anul trecut s-au prăbuşit multe dintre zidurile cetăţii iar altele se află şi ele în pericol de prăbuşire. Oraşul medieval Sighişoara a fost inclus în patrimoniul UNESCO în anul 1999, fiind considerat cel mai bun exemplu din Transilvania şi din Europa centrală, de un fost oraş de meşteşugari şi agricultori.

PROGRAMUL FESTIVALULUI ?SIGHIŞOARA MEDIEVALĂ 2007?

Antena3.ro

×
Parteneri
Elevii încep azi evaluarea națională
x close