Antena 3 CNN Actualitate Cultură Spectacolul lui Ştefan Hruşcă, motiv de polemică între Caramitru şi Păunescu

Spectacolul lui Ştefan Hruşcă, motiv de polemică între Caramitru şi Păunescu

Spectacolul lui Ştefan Hruşcă, motiv de polemică între Caramitru şi Păunescu
06 Mai 2008   •   14:12

Ştefan Hruşcă a dorit să marcheze 50 de ani de viaţă printr-un turneu intitulat ?Rugă pentru părinţi?. În cadrul acestui eveniment aniversar, artistul a susţinut un concert luni seară, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti, unde l-a avut invitat şi pe Adrian Păunescu.

?Ideea de a face un concert împreună cu cel care a contribuit la lansarea şi afirmarea mea ca şi artist ? dl Adrian Păunescu ? am avut-o de mult timp, dar confirmarea mi-a venit la data de 11 noiembrie 2007, în cadrul emisiunii ŤDuminica în familieť, prezentată de Mihaela Rădulescu, cu ocazia lansării celui mai recent album de creaţie ? ŤBalade specialeť?, spune Hruşcă. A fost un spectacol de muzică şi poezie. Poezia lui Adrian Păunescu şi cîntecele lui Ştefan Hruşcă, în primul rînd cele cîntate în Cenaclu, dar şi cîteva dintre cele mai cunoscute piese din perioada care a urmat Cenaclului, inclusiv piese de pe proaspătul album lansat în noiembrie 2007. Apariţia pe scenă alături de poetul Adrian Păunescu a avut loc luni pentru prima dată după 24 de ani.

Spectacolul de luni seară a generat însă şi nemulţumire din partea senatorului Adrian Păunescu, din cauza faptului că, în contractul de închiriere a sălii de la Teatrul Naţional nu au fost incluse şi drepturile de televizare a concertului, acesta rămînand astfel neînregistrat. Un eveniment de asemenea anvergură a ramas fără marturie, datorită neînţelegerii dintre organizatori.

Invitat la emisiunea Live cu Anca Florea, de la NewsFm, Adrian Păunescu a afirmat că directorul Teatrului Naţional a solicitat suma de 3-400 de milioane pentru ca spectacolul să fie filmat, motivând că această cerere a fost făcută în ultima clipă.

Potrivit declaraţiilor lui Ion Caramitru această solicitare nu a fost de ordin politic, nu a vizat în niciun fel persoana senatorului PSD, şi s-a referit strict la o relaţie de afaceri.

Pe de altă parte, Păunescu a afirmat că şi Hruşcă şi Victor Socaciu s-au simţit umiliţi de această atitudine ostilă, adăugând că dorinţa de a susţine concertul la Teatrul Naţional i-a aparţinut cântăreţului, care ?a văzut totul într-un mod idealist?. Echipele de filmare au fost date afară din sală şi ţinute la uşile teatrului, potrivit realizatoarei Anca Florea.

Senatorul a povestit pentru cei care nu au fost prezenţi la concert şi nu vor putea să ia parte la această experienţă, că atmosfera a fost una extraordinară. ?Participarea publicului a fost de un nivel incredibil. Au cantat, au aclamat. Ne-au cerut să nu încetăm această bătălie pentru cultură. A fost ceea ce se cheamă comunicare. Am recitat Rilke, Esenin, Stanescu, Blaga Bacovia. O mare seara de spectacol si de comunicare.? a afirmat el.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close