Antena 3 CNN Actualitate Cultură Tabloul lui Picasso furat de la Muzeul de Artă din Sao Paulo nu are asigurare

Tabloul lui Picasso furat de la Muzeul de Artă din Sao Paulo nu are asigurare

Tabloul lui Picasso furat de la Muzeul de Artă din Sao Paulo nu are asigurare
23 Dec 2007   •   13:07

Tabloul lui Picasso, estimat la 50 de milioane de dolari şi furat în urmă cu două zile de la Muzeul de Artă din Sao Paulo, nu avea asigurare. În plus, ancheta poliţiei braziliene se desfăşoară cu dificultate deoarece camerele de supraveghere ale muzeului nu filmează în infraroşu, aşa că au surprins imagini întunecate şi neclare.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale Muzeului de Artă din Sao Paulo nu pot ajuta foarte mult la depistarea celor trei bărbaţi care au furat valoroasa pictură a lui Pablo Picasso. Pentru că aparatele nu erau dotate cu infraroşu, imaginile sunt întunecate şi neclare. Singurul lucru suprins a fost modalitatea prin care cei trei au pătruns în muzeu. Mai întâi au folosit un instrument special pentru a deschide uşa de la intrare fără zgomot, iar apoi, cu ajutorul unei răngi, au spart o uşă de sticlă. Operaţiunea a fost foarte rapidă. A durat doar trei minute, dovadă că hoţii erau profesionişti. Conform declaraţiei directorului muzeului, incidentul s-a petrecut atunci când gărzile de securitate efectuau schimbul de ture.

După vizionare imaginilor, poliţiştii care investighează cazul i-au interogat şi pe paznici, în încercarea de a afla cât mai multe amănunte. Muzeul de Artă din Sao Paulo este unul dintre cele mai valoroase muzee din America Latină. Printre operele care se regăsesc aici, se numără şi creaţiile unor pictori europeni celebri ca Velazquez sau Dali.

Antena 3

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close