Antena 3 CNN Actualitate Cultură Teatrul ACT prezintă joi ?Cui i-e frică de Virginia Woolf??

Teatrul ACT prezintă joi ?Cui i-e frică de Virginia Woolf??

Teatrul ACT prezintă joi ?Cui i-e frică de Virginia Woolf??
23 Oct 2008   •   11:19

Joi, 23 octombrie, ora 19:00, Teatrul ACT prezintă ?Cui i-e frică de Virginia Woolf?? de Edward Albee.

?Cui i-e frică de Virginia Woolf?? este una dintre cele mai tulburătoare poveşti de iubire ascunsă sub masca unei relaţii disfuncţionale.

În momentul în care George, profesorul ratat de la catedra de istorie şi Martha, soţia lui şi fiica şefului universităţii la care el predă, se întorc acasă după o petrecere, nu ne dăm seama că va urma o noapte lungă, plină de jocuri în care demonii vor ieşi la lumină şi că vom deveni prizonierii acestui spectacol, asemenea musafirilor lor din acea noapte. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniţi în oraşul universitar, superbul blond Nick şi naiva lui soţie Honey.

Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai amuzant şi mai irezistibil decât cruzimea şi că adevărul şi iluzia pot spune uneori aceeaşi poveste.

Producţia de la Teatrul Act aduce în faţa publicului cea mai tânără distribuţie care a interpretat vreodată acest text pe o scenă profesionistă: Florina Gleznea (Martha) şi Ionuţ Grama (George) joacă rolurile cuplului de vârstă mijlocie. Celor doi li se alătură Sânziana Nicola (Honey) şi Emil Măndănac (Nick), toţi patru proaspăt absolvenţi ai UNATC.



Scenografia aparţine Alexandrei Penciuc. Regia este semnată de Mariana Cămărăşan, cunoscută publicului pentru succesul cu spectacolul ?Amalia respiră adânc? care i-a adus anul acesta tinerei absolvente Cristina Casian premiul UNITER pentru debut.



Surprinzătoare va fi, nu în ultimul rând, întâlnirea cu varianta nouă, savuroasă şi necenzurată a textului. În România, traducerea realizată de Ionuţ Grama a devenit prin acest spectacol, traducerea naţională autorizată. Astfel, acest text, celebru la momentul apariţiei lui pentru demitizarea ideii de familie şi de succes, ne vorbeşte azi în mod zguduitor despre refugiul în iluzie şi frica de adevăr.



Preţul biletelor: 15 LEI integral, 10 LEI redus pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Sursa foto: liternet.ro

Antena3.ro

×
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close