Antena 3 CNN Actualitate Cultură TF1 dă în judecată You Tube, solicitând daune de 100 de milioane de euro

TF1 dă în judecată You Tube, solicitând daune de 100 de milioane de euro

TF1 dă în judecată You Tube, solicitând daune de 100 de milioane de euro
17 Apr 2008   •   13:58

TF1, cel mai mare canal comercial din Franţa, a dat în judecată site-ul You Tube, solicitând daune în valoare de 100 de milioane de euro, anunţă publicaţia franceză online Les Echos, citată de Reuters. Motivul este permiterea postării ilegale a unor emisiuni produse de TF1, atat pe site-ul You Tube, cât şi pe echivalentul francez al acestuia, Dailymotion.

Un oficial You Tube a confirmat primirea citaţiei în California şi a precizat că procesul se va desfăşura într-un tribunal francez. Reprezentanţii TF1 nu au comentat încă acest aspect.

În cadrul plângerii depuse în urmă cu patru luni împotriva site-ului Dailymotion, TF1 solicita daune de 38.95 milioane de euro şi cerea îndepărtarea înregistrărilor de pe site sau plata unei sume de 10.000 de euro pentru fiecare filmuleţ în parte.

TF1 protestează în principal împtriva piratării serialului său, Heroes. Un experiment efectuat în 29 iunie 2007 a arătat prezenţa pe Dailymotion a mai multor episoade din serial, vizualizate de mai mult de 80.000 de utilizatori in parte, situaţie ce a dus la pierderi din câştigurile publicitare de aproximativ 66.600 de euro pe episod.

You Tube, subsidiară a Google din 2006, se mai confruntă cu un proces intentat de compania media Viacom, care solicită daune de peste 1 miliard de dolari pentru difuzarea ilegală a peste 160.000 de videoclipuri şi filmuleţe.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close