Antena 3 CNN Actualitate Cultură Toamna premierelor în cinematografia românească

Toamna premierelor în cinematografia românească

Toamna premierelor în cinematografia românească
13 Sep 2008   •   17:39

E toamna filmului românesc. Mai multe pelicule autohtone vor avea premiera în aceste luni. Iată cele mai importante titluri. Filmul care va deschide gala pe 19 septembrie este ?Boogie?, regizat Radu Muntean. Cu Dragoş Bucur, Anamaria Marincă şi Mimi Brănescu în roluri principale, ?Boogie", pelicula vorbeşte despre criza de la 30 de ani.

Tot pe 19 septembrie documentarul ?Podul de flori?, semnat Thomas Ciulei, vorbeşte despre drama soţului rămas să aibă grijă de copii în vreme ce soţia lucrează în Italia. În ?Dincolo de America", Daniela Nane este o scriitoare care luptă împotriva sistemului. Filmul a fost regizat de Marius Barna şi va avea premiera pe 26 sptembrie.

În octombrie, regizorul Nicolae Mărgineanu prezintă în ?Schimb Valutar" drama unui şomer care încearcă să emigreze şi sfârşeşte prin a fi păcălit de un interlop. Horaţiu Mălăele va debuta ca regizor în noiembrie cu tragicomedia ?Nuntă mută?, un film care recrează atmosfera anilor 1950. Tot în noiembrie, mult aşteptatul ?Pescuit sportiv? al lui Adrian Sitaru se va opri şi în cinematografele româneşti după ce a fost deja prezent în mai multe festivaluri internaţionale.

Sursa foto: guardian.co.uk

Antena 3

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close