Antena 3 CNN Actualitate Cultură Trei schiţe ale pictorului Goya, vândute pentru 4 milioane de lire sterline

Trei schiţe ale pictorului Goya, vândute pentru 4 milioane de lire sterline

Trei schiţe ale pictorului Goya, vândute pentru 4 milioane de lire sterline
09 Iul 2008   •   11:55

Trei schiţe ale maestrului spaniol Goya, despre care s-a presupus că au fost pierdute timp de 130 de ani, au fost vândute la o licitaţie pentru aproape 4 milioane de lire sterline, informează telegraph.co.uk. Date despre desene au fost înregistrate ultima dată în Paris, în 1877, dar acestea au fost redescoperite într-o colecţie elveţiană privată. Toate provin din albumele private ale artistului şi sunt în stare excepţională pentru că nu au fost înrămate niciodată sau expuse la lumină.

Schiţele au fost vândute la Londra pentru dublul preţului de 2 milioane de lire sterline estimat iniţial. Cea mai scumpă, Bajan riñendo, a stabilit un record mondial pentru cea mai scumpă schiţă vândută de artist, pentru 2.281.250 lire sterline. Schiţa înfăţişează patru femei luptându-se în timp ce zboară, una dintre ele urlând de durere.

Schiţa unui bărbat rugându-se în faţa unei cruci, Repentance, a fost vândută pentru 959.650 de lire sterline, în timp ce a treia operă, Constable Lampinos Stitched Into A Dead Horse, a fost vândută pentru 769.250 de lire sterline, informează telegraph.co.uk.

Antena3.ro

×
Parteneri
Alertă majoră: Drogul care omoară copiii a fost depistat în România
x close