Antena 3 CNN Actualitate Cultură TVR nu va mai difuza noile imagini în cazul mitei. Pentru că directorul TVR ştie

TVR nu va mai difuza noile imagini în cazul mitei. Pentru că directorul TVR ştie

TVR nu va mai difuza noile imagini în cazul mitei. Pentru că directorul TVR ştie
11 Oct 2007   •   14:00
UPDATE: Directorul departamentului de ştiri al TVR, Rodica Culcer, a declarat că televiziunea publică nu va mai difuza joi seară imaginile din dosarul mitei. Potrivit Jurnalului Naţional, Culcer a catalogat gestul preşedintelui TVR drept "cenzură", cu atât mai mult cu cât miercuri Alexandru Sassu declara că nicio televiziune nu avea dreptul să nu dea spre difuzare asemenea imagini, a precizat directoara ştirilor TVR.

După ce miercuri TVR a difuzat imagini dintr-o casetă din dosarul Remeş, în care fostul ministru al agriculturii este filmat primind o presupusă mită, site-ul TVR anunţa că joi seara, în Jurnalul de la ora 19.00, televiziunea publică va difuza noi probe din acest dosar. Directorul TVR, Alexandru Sassu (foto), declarase miercuri seară că a aflat în ultimul moment că postul pe care îl conduce va difuza aceste imagini şi a admis pentru Antena 3 că "există o problemă morală, şi anume implicarea într-o bătălie politică."

În imaginile pe care TVR le va difuza joi seara, Ioan Avram Mureşan este filmat în timp ce merge, împreună cu Gheorghe Ciorbă, la casa lui Remeş unde lasă mai multe lăzi cu produse alimentare. De asemenea, TVR va mai difuza şi o înregistrare audio în care Mureşan vorbeşte cu soţia ministrului Remeş.

Între timp, comisia de cultură din Parlament a decis să cheme conducerea TVR la audieri pentru a da explicaţii în legătură cu modul în care a ajuns această casetă la TVR. De asemenea, CNA a decis să sesizeze procurorul general al României în acest caz.

Consultantul politic Dan Andronic a anunţat pe blogul personal că TVR a primit de la DNA o casetă de 21 de minute, din care miercuri seara a difuzat doar 2 minute de imagini.

În ştirea pe care am publicat-o iniţial, textul includea şi următoarea frază: ?Este interesant de ştiut dacă de această dată Sassu a fost anunţat din timp de difuzarea unor noi înregistrări din cazul Remeş?. Între timp, însă, preşedintele TVR e remis un comunicat de presă în care declară, referitor la imaginile pe care televiziunea urma să le difuzeze - ?a continua difuzarea unor materiale similare cu cel contestat, până la lămurirea tuturor suspiciunilor şi chestiunilor de ordin legal şi deontologic, nu este corectă, legală şi oportună?. Din această afirmaţie, rezultă clar că Alexandru Sassu a fost pus la curent cu intenţia televiziunii de a face publice noile imagini.

ANCHETĂ LA TVR. CĂTĂLIN MICULA (PNL) SUGEREAZĂ IMPLICAREA SRI. CNA SESIZEAZĂ PROCURORUL GENERAL

DIRECTORUL TVR SUSŢINE MIERCURI SEARA CĂ A AFLAT ÎN ULTIMUL MOMENT DE DIFUZAREA CASETEI

DAN ANDRONIC: TVR A PRIMIT DE LA DNA O CASETĂ DE 21 DE MINUTE

IMAGINI FLAGRANTE ? REMEŞ, MUREŞAN ŞI MITA -

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close