Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ultimele pregătiri pentru Festivalul de Film Independent ?Anonimul?

Ultimele pregătiri pentru Festivalul de Film Independent ?Anonimul?

Ultimele pregătiri pentru Festivalul de Film Independent ?Anonimul?
09 Aug 2008   •   14:51

Maraton de film în Delta Dunării. La Sfăntu Gheorghe, se fac ultimele pregătiri pentru cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent „AnonimulŢ. Festivalul începe luni şi se încheie duminica viitoare. Pentru marele trofeu Anonimul, la categoria lungmetraj, se vor întrece şapte filme, între care şi unul românesc: „Boogie” în regia lui Radu Muntean. Acesta este singurul lungmetraj românesc selectat în 2008 la Cannes, în secţiunea „Quinzaine des Realisateurs”.

La secţiunea „scurtmetraj”, vor concura 72 de filme, dintre care 20 româneşti. Printre acestea se numără „Ştii tu” de Liviu Marghidan şi „Interior. Scară de bloc” de Ciprian Alexandrescu.

Ediţia din acest an a festivalului aduce şi o secţiune paralelă inedită, dedicată actorilor celebri care au ales să se dedice regiei de film. Festivalul continuă tradiţia pe care a început-o anul trecut, cu secţiunea „Eco Docs”, care reuneşte filme ce tratează teme ecologice. De asemenea va avea loc şi premiera filmului-colaj „Un bărbat urmăreşte o femeie”.

Invitat special al festivalului va fi regizorul polonez Krzysztof Zanussi, care va prezida juriul competiţiei de lungmetraj. Filmele prezentate în cadrul evenimentului vor putea fi vizionate şi de publicul bucureştean la începutul lunii octombrie.

Antena 3

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close