Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ultimul interviu al lui Florian Pittiş

Ultimul interviu al lui Florian Pittiş

Ultimul interviu al lui Florian Pittiş
06 Aug 2007   •   22:11

Ultimul interviu televizat al lui Florian Pittiş a avut loc în studiourile Antenei 2, în cadrul emisiunii ?Dincolo de aparenţe?, în data de 12 iulie. Nici o lună mai târziu, Florian Pittiş a încetat să mai existe. Florentina Fântânaru, realizatorul şi prezentatorul emisiunii, povesteşte, în cele ce urmează, întâmplări din culisele acestei emoţionante întâlniri cu omul pe care dorea să-l cunoască de o viaţă.

Vizionaţi ultimul interviu cu Florian Pittiş pentru Antena 2

?Mi-am dorit să-l cunosc pe Florian Pittiş dintotdeauna. Îmi aduc aminte că în '94 când am pus piciorul prima dată în radio (se întâmpla la un post de radio în Galaţi) redactorul şef de acolo mi-a spus...?vrei să faci şi tu emisiune la radio, de parcă te crezi Moţu Pittiş!?...Era un reper, un simbol, o voce care pe mine m-a încântat şi m-a motivat. Am cautat un pretext să-l cunosc sau macar să vorbesc cu el, şi asta s-a întâmplat acum un an, în toamna lui 2006, când eram în pauza de radio.
L-am cunoscut pe Florian Pittiş, vorbind despre Rolling Stones, cu pasiune, cu ardoare, cu dragoste de rock'n roll. M-am tot gândit cum să fac intro-ul emisiunii, ce să spun şi cum s-o spun, însa sincer nu-mi doream decât să tac şi să-l ascult pe el. A fost o întâlnire specială. Simţeam că Florian Pittiş vorbeşte numai pentru mine, fredonează doar pentru mine şi îmi spune numai mie lucruri poate neştiute de majoritatea.

Era 12 iulie, mai erau 5 zile până la concert şi fremăta că le va fi aproape, că va respira acelaşi aer cu ei. L-am întrebat ce ar face dacă ar fi să aleagă între un concert cu Bob Dylan şi Rolling Stones, dacă aceştia ar concerta în acelasi timp. A râs si mi-a raspuns...?m-aş spânzura dacă aş fi pus sa aleg?...A fost o oră ?Dincolo de aparenţe?, cât 30 de secunde. Asta a spus Florian Pittiş când am ajuns la final.

A plecat! Iar eu nu-mi doream decât să mai rămâna şi să ne povestească? Cu pasiune. Cu ardoare. Cu dragoste??

Florentina Fântânaru ? realizator-prezentator al emisiunii ?Dincolo de aparenţe?.

Emisiunea "Dincolo de aparenţe" este difuzată de ANTENA 2 în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 16.30.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close