Antena 3 CNN Actualitate Cultură Un filantrop american îşi donează colecţia de artă Cubei

Un filantrop american îşi donează colecţia de artă Cubei

Un filantrop american îşi donează colecţia de artă Cubei
Sursa foto: Gilbert Brownstone
28 Ian 2010   •   09:45

Un filantrop american, Gilbert Brownstone, a donat 120 de lucrări de artă ale lui Pablo Picasso, Joan Miro, Andy Warhol, Marcel Duchamp şi alţi cinci mari artişti către Muzeul Naţional din Cuba.

Brownstone, 69 de ani, a livrat personal lucrările în prima etapă a donaţiei sale din impresionanta colecţie, ce mai cuprinde opere ale lui Roy Lichtenstein, Andre Masson, Edouard Vuillard, Camille Pissarro şi Georges Rouault .

"Restul lucrărilor vor sosi lunile următoare," arăta Brownstone, care are dublă cetăţenie elveţiano-americană şi locuieşte în Franţa.

Filantropul, care a declarat că a venit în Cuba "foarte des" în ultimii nouă ani, a lăudat statul comunist pentru că "a făcut atât de multe pentru cultura poporului său."

"Cred că pot ajuta în această luptă. Voi continua să cumpăr şi să donez lucrări din colecţie către poporul cubanez", a adăugat acesta.

Potrivit managerului Fundaţiei Brownstone, Jean-Marc Ville, lucrările vor fi păstrate la muzeul din Havan, dar vor călători şi prin ţară pentru ca toţi locuitorii să se poată bucura de ele.
"Mulţumită lu Gilbert, adăugăm nume esenţiale ce nu fost incluse în moştenirea noastră," declara ministrul cubanez al Culturii Abel Prieto, .

Brownstone a primit Medalia Prieteniei din partea Cubei. Fundaţia Brownstone a fost fondată în 1999 cu scopul de a sprijini şi promova dezvoltarea culturală şi educaţia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cuba donatie
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close