Antena 3 CNN Actualitate Cultură Un saudit a lansat pe internet un film anti-creştin ca răspuns la ?Fitna? (VIDEO)

Un saudit a lansat pe internet un film anti-creştin ca răspuns la ?Fitna? (VIDEO)

Un saudit a lansat pe internet un film anti-creştin ca răspuns la ?Fitna? <font color=red>(VIDEO)</font>
11 Apr 2008   •   12:34

Un film cu conţinut anti-creştin a fost difuzat pe internet de un saudit, ca răspuns al scurtmetrajului ?Fitna?, al politicianului olandez Geert Wilders. Filmul, care durează şase minute, prezintă versete din Biblie care instigă la violenţă. Raed al-Saeed, autorul scurtmetrajului, a alăturat versetelor din Biblie fragmente de înregistrări cu caracter agresiv, după modelul lansat de Wilders.

Pe parcursul celor şase minute sunt prezentate imagini surprinse în tabere religioase evanghelice în care copiii sunt pregătiţi să formeze ?Armata lui Dumnezeu?, declaraţii ale unei femei predicator dar şi un scurt pasaj în care sunt prezentaţi soldaţii americani lovind nişte tineri irakieni, însoţit de comentariul original, în limba engleză, care arată satisfacţia prezentatorului.

SCHISM - FILMUL ANTI-CREŞTIN LANSAT PE INTERNET CA RĂSPUNS LA "FITNA"



Cuvintele cu care Raed al-Saeed încheie scurtmetrajul explică ce anume l-a determinat să difuzeze acest film: ?E foarte uşor să prezinţi extrase scoase din context din orice Carte Sfântă pentru a crea impresia că ar fi cea mai inumană Carte scrisă vreodată. Acest lucru l-a făcut Geert Wilders pentru a atrage susţinători către ideologia sa, care instigă la ură. Pentru a crea schismă?.

Filmul anti-islamic ?Fitna? a fost realizat de un deputat olandez şi difuzat pe internet în pofida apelurilor lansate de oficialii de la Haga, care se tem de o nouă criză internaţională, similară celei generate de caricaturile profetului Mahomed. Geert Wilders, deputat olandez de extremă stângă, în vârstă de 44 de ani, a publicat pe site-ul său un film scurtmetrajul de 17 minute, pentru a demonstra aşa-zisul ?caracter fascist? al Coranului.

Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close