Antena 3 CNN Actualitate Cultură Un tablou de Monet s-a vândut cu 41,4 milioane de dolari

Un tablou de Monet s-a vândut cu 41,4 milioane de dolari

Un tablou de Monet s-a vândut cu 41,4 milioane de dolari
07 Mai 2008   •   10:39

Un tablou de Claude Monet a fost vândut la licitaţie la preţul de 41,4 milioane de dolari, marţi seara, la New York. A fost stabilit astfel un nou record pentru o pânză a maestrului impresionist francez, informează AFP.

„Le Pont du chemin de fer a Argenteuil”, o pânză ce datează din 1873 descrisă de casa de licitaţii Christie's drept „cu adevărat excepţională” şi "chintesenţa" operelor de tinereţe, a fost cumpărată prin telefon de un colecţionar care a ţinut să rămână anonim.

Recordul anterior pentru un tablou de Monet era de 36,5 milioane de dolari.

Cu toate acestea, alte două tablouri de Monet şi opere de Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Pierre-Auguste Renoir şi Henri Matisse nu şi-au găsit cumpărător în timpul licitaţiei, acest lucru putând fi un simptom al crizei economice americane de pe piaţa obiectelor de artă.

Marţi seara s-au stabilit recorduri pentru alţi trei artişti: o operă a sculptorului francez Auguste Rodin, „Eve, grand modele - version sans rocher” - 18,9 milioane de dolari, o sculptură a italianului Alberto Giacometti, „Grande femme debout II”-27,4 milioane de dolari şi un tablou al pictorului suprarealist spaniol Joan Miro, „La caresse des étoiles”, vândută cu 17 milioane de dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close