Antena 3 CNN Actualitate Cultură Universitatea Bucureşti în top 500 mondial

Universitatea Bucureşti în top 500 mondial

Universitatea Bucureşti în top 500 mondial
21 Ian 2008   •   13:25

Universitatea Bucureşti se numară printre primele 500 de universităţi din lume, conform unui sondaj efectuat de o publicaţie londoneză. Criteriile care au fost luate în considerare pentru alcătuirea acestui clasament sunt calitatea predării, calitatea cercetării, şansele de angajare ale studenţilor, precum şi numărul străinilor care studiază la universitate. Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior din România. În cei aproape 140 de ani de existenţă, a obţinut un solid prestigiu naţional şi internaţional. În toate marile domenii ale activităţii academice şi ştiinţifice s-au afirmat şcoli de renume.

Pe diferitele domenii, Universitatea Bucureşti ocupă următoarele poziţii: Arte şi Ştiinţe Umaniste - 277, Ştiinţe Sociale - 330, Inginerie şi Tehnologia Informaţiei (IT) - 336, Ştiinţa Vieţii şi Biomedicina - 427, Ştiinţele Naturii - 447.

În topul celor mai bune 200 de universităţi din lume, alcătuit tot de Quacquarelli Symonds, pe primele locuri se situează universităţile Harvard, Cambridge, Oxford, MIT şi Yale, la fel cum se întâmplă şi-n cazul topului 1000 realizat după metoda Shanghai, din care România este încă marele absent.

Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close