Antena 3 CNN Actualitate Cultură Vară culturală în toată ţara. Începe Festivalul de Teatru de la Sibiu

Vară culturală în toată ţara. Începe Festivalul de Teatru de la Sibiu

Vară culturală în toată ţara. Începe Festivalul de Teatru de la Sibiu
27 Mai 2008   •   14:04

Vara care bate la uşă se anunţă a fi incendiară nu numai la propriu ci şi la figurat. Muzică, teatru şi film, în cadrul unor manifestări, organizate în cîteva dintre cele mai importante oraşe la ţării vor fi punctul de atracţie pentru iubitorii de cultură.

Oferta este diversificată şi pe gusturile tuturor. De departe însă, cel mai aşteptat eveniment este Festivalul de Teatru de la Sibiu, care va stânge la un loc trupe de teatru din peste 70 de ţări. Zilnic vor fi prezentate în jur de 35 de evenimente artistice, teatru, dans, muzică, circ, lansări de carte şi expoziţii.

Festivalul începe joi, 29 mai şi va dura pâna pe 8 iunie.

Nici Capitala Moldovei nu va fi mai prejos. În cadrul Festivalului Internaţional de Avangardă şi Neoavangardă, din Iaşi, tinerii vor putea să-şi manifeste spiritul creativ, în stradă. Proiectul este susţinut de Asociatia culturală Feed Back care se axează pe spectacole stradale şi activitati artistice mai putin conformiste.

Aceste festivaluri fac parte dintr-o lungă serie de evenimente culturale organizate în acestă vară. Zilele trecute s-a încheiat la Bucureşti Festivalul Comediei Româneşti. Tot la Bucureşti Festivalul Internaţional Shakespeare a reunit pe scenele teatrelor cele mai bune trupe în montări shakespeariene.

Antena 3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close