Antena 3 CNN Actualitate Cultură Vaticanul publică o carte despre procesul Templierilor documentată în arhivele secrete

Vaticanul publică o carte despre procesul Templierilor documentată în arhivele secrete

Vaticanul publică o carte despre procesul Templierilor documentată în arhivele secrete
13 Oct 2007   •   10:10

Departamentul care se ocupă de arhivele secrete ale Vaticanului se pregăteşte să publice o carte despre procesul Cavalerilor Templieri, care a avut loc la începutul secolului al XIV-lea. Cartea va fi publicată în colaborare cu societatea culturală Scrinium, care activează în Vatican, potrivit site-ului internet al acesteia.

„Procesul împotriva Templierilor”, ediţie inedită, prezintă în exclusivitate actele procesului în care au fost judecaţi Cavalerii Templieri şi va fi prezentată în avanpremieră mondială într-o conferinţă de presă care va avea loc la 25 octombrie la Vatican.Cu excepţia informaţiei potrivit căreia ediţia va fi limitată la 799 de exemplare, societatea culturală a refuzat însă să dea alte detalii asupra acestei publicaţii.

În anul 1307, regele francez Filip al IV-lea cel Frumos a ordonat arestarea şi judecarea cavalerilor Templieri, ordin militar şi religios considerat a fi acumulat prea multă putere. Suveranul Franţei a semnat astfel sfârşitul acestor cavaleri de pe vremea cruciadelor, intraţi în legendă datorită presupusei lor comori.

Rompres

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close