Antena 3 Actualitate Cultură Voi cu Voicu. Istoricul Mihai Manea, despre secretele și misterele Rusiei

Voi cu Voicu. Istoricul Mihai Manea, despre secretele și misterele Rusiei

22 Iun 2019   •   21:05
Voi cu Voicu. Istoricul Mihai Manea, despre secretele și misterele Rusiei

Istoricul Mihai Manea a vorbit la „Voi cu Voicu” despre secretele și misterele Rusiei. 

„Nu e doar un subiect foarte vast, e un subiect important. Eu mi-aș structura începutul în patru cuvinte: mister, opulență, crimă politică și un spațiu uriaș. Rusia este o țară care merită interes, admirație și îți stărnește curiozitatea. Gândiți-vă numai la cât face un tren de la Sankt Petersburg, Moscova, până la Vladivostok. E vorba de 3-4 zile. În Rusia totul se măsoară în distanțe uriașe. Mussolini spunea în 1942 că Rusia are doi generali care nu pot fi învinși: suprafața și iarna, frigul. E o lume atât de mare încât te lupți la Mosova, dar ai timp să te retragi peste Urali”. 

„Rusia e predestinată a fi o mare putere. Când Rusia nu-și spune cuvântul, până la urmă tot o să ajungă să și-l spună. Să nu uităm că în spațiul acesta uriaș au fost foarte multe popoare: mongolii, slavii, rușii. Dar un moment important e cel în care apar vikingii. Au o legătură fantastică cu rușii. Vikingii din Peninsula Balcanică au urmat două drumuri, una e către Europa Occidentală, cealaltă către greci. Unul dintre conducătorii care au parcurs acest drum era rus. Probabil că el e cel care îi dă denumirea țării. Sunt mai multe teorii, dar asta e poate cea mai plauzibilă”. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close