Antena 3 CNN Actualitate Cultură WEEKEND ANTENA3.RO - EVENIMENTE ARTISTICE

WEEKEND ANTENA3.RO - EVENIMENTE ARTISTICE

<b><font color=red>WEEKEND ANTENA3.RO</font></b> - EVENIMENTE ARTISTICE
02 Noi 2007   •   11:31

Pe lângă mersul la teatru şi la film, acest weekend vă rezervă şi alte evenimente artistice. Astfel, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti începe Maratonul Preoteasa. O ediţie inedită în acest an, deoarece acum se sărbătoreşte 70 de ani de la lansarea Casei Preoteasa. De asemenea, tot acum începe şi Primul festival de cultură urbană şi fringe din Bucureşti, unde sunt aşteptaţi toţi cei pasionaţi de acest tip de manifestări artistice. Dar iată care sunt principalele evenimente artistice din acest weekend.

EVENIMENTE ÎN WEEKEND

Maraton la Preoteasa - 70 de ani de cultură
28 octombrie - 1 noiembrie

Festivalul ?Maraton la Preoteasa? sărbătoreşte 70 de ani de activitate a Casei de cultură a studenţilor Preoteasa, prezentând în perioada 15 octombrie - 3 noiembrie zeci de spectacole de muzică, teatru şi film. Generaţiile Preoteasa se întâlnesc pentru a celebra împreună artiştii şi spectacolele în care s-au lansat şi cu care au intrat în istorie la Casa de Cultură a Studenţilor. Pe 2 si 3 noiembrie, maratonul continuă în Parcul Crângaşi cu Talisman, Compact, Phoenix, Iris, Parlament, Taxi, VH2, Holograf şi mulţi alţii.

URBAN SKILLZ
Vineri, 2 noiembrie ? duminică, 4 noiembrie ? Fabrica, strada 11 iunie nr.50

Primul festival de cultură urbană şi fringe din Bucureşti se desfăşoară în perioada 2-4 noiembrie. Mesajul este de educare a percepţiei publice şi mass media în raport cu conceptele şi formele de exprimare specifice culturii urbane contemporane. Timp de trei zile, organizatorii propun o serie de manifestări cultural-sportive şi muzică, unele cu rădăcini în conştiinta urbană a zilelor noastre, altele mai noi, dar la fel de interesante, în cadrul unui eveniment-platformă care oferă posibilitatea de manifestare a aptitudinilor şi ideilor în sensul liber al artelor.
Desfăşurat în incinta unei foste fabrici transformată într-un punct de reper pe harta scenei underground, festivalul cuprinde activităţi de profil, program muzical, activism şi concursuri cu premii: space-painting, talcioc muzical, webzone, ceainărie japoneză, curs de percuţie, mangazone, expoziţie de artă grafică şi foto, breakdance, graffitti, skateboarding, campaniarda, open-mic etc, plus recitaluri live reprezentative pentru scena muzicală underground: DJ VASILE, BLANOZ, SENSOR, MARA&ZUM, BRUGNER, IRINA SÂRBU, DJ HEFE, NIŞTE BĂIEŢI si alţii.
Mai multe detalii pe: www.urbanskillz.eu

Petrecere Thrancians
Sâmbătă, 3 noiembrie, ora 23:00 - Club Web

Kliment Dichev (proiectul solo) se iveşte după ani de creaţie muzicală împărţită între progressive/psy trance şi ambient/chill out. Implicat în mai multe proiecte muzicale de-a lungul anilor (Samodelia, Ar Kane, Mana, Disham - ouim.net), acum lucrează în general singur, câteodată cu invitaţi instrumentişti, sau implicarea în industria cinematografică prin producţia de muzică pentru coloana sonoră a filmelor. Sandal Wood, DJ şi promoter pentru cea mai mare organizaţie de profil trance, progressive şi psy din Bulgaria. Seturile sale sunt inovative şi încorporează laolaltă progressive psytrance, progressive house, electro, minimal tech şi chiar breakbeat. Alături de cei doi vor veni DJ Latam, cunoscut publicului din România pentru sound-ul său eclectic şi DJ Tag din aceeaşi Bulgaria.

3007 - Terra Maimuţelor
Sâmbătă, 3 (ora 15:00) şi duminică, 4 noiembrie, ora 15:00 şi 18:30, Circul Globus
Scenariul, regia şi design lumini: Brânduşa Novac. Scenografia: Vlad Gabrielescu. Coregrafie şi costume: Ama Butoiescu. Muzica: Tica Alexe

Concert aniversar ?Preludiu? 35
Duminică, 4 noiembrie, ora 19:00 - Ateneul Roman

De la apariţia sa şi până în prezent, formaţia a mers pe un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei. Mereu primenit, trecând de la statutul de cor de amatori la cel de formaţie profesionistă, ?Preludiu? îşi aduce o deosebită contribuţie la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România şi din străinătate, remarcându-se prin măiestria sa interpretativă prin prospeţimea şi, în acelaşi timp, prin maturitatea sa. Secretul rezidă, desigur, în talentul şi muzicalitatea nativă a coriştilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat şi în muzicalitatea, rafinamentul şi deosebitul simţ artistic al dirijorului.

Atelierul de creaţie. Poezie în viaţă
Luni, 5 noiembrie, ora 17:00 ? Biblioteca Metropolitana

Descoperirea de sine ca individualitate creatoare în contextul actual poetic. Posibilitatea identificării resurselor proprii de formulare textuală - o modalitate singulară în stimularea creativităţii în viaţa cotidiană. Conducător Atelier: Nina Vasile; tel. 0741.691.314; e-mail: [email protected]

Teatrul Nou prezintă "Tango"
6 noiembrie, ora 17:00 - Club Suburbia

?Tango? este prima piesă aparută sub semnătura Diana Vlase, abordând subiecte considerate tabu, cu o largă simbolistică. Cele trei personaje nu au un nume propriu, pentru că nu identitatea lor este importantă, ci mai degrabă modul lor de a gândi şi a acţiona. Dansul poate vorbi, poate spune o poveste, de dragoste, care te lasă la sfârşit cu un gol în stomac. Iubirea este singura care scuză totul. Care motivează crima şi sacrificiul. O femeie se refugiază în băutură pentru a scuza un soţ absent, un frate este persecutat constant de lumea în care trăieşte, doar pentru ca a ales să fie ?altfel?, un bărbat se ascunde în spatele soţiei lui pentru a nu se descoperi aşa cum este cu adevărat. Tensiunea creşte, punctul culminant fiind atins odată cu momentul în care Fratele cedează şi hotărăşte să-i spună Ei adevărul: că îl iubeşte pe El şi că de un an de zile cei doi îi planifică moartea. Ca un simbol al unei viitoare nunţi, al Ei cu moartea, personajul principal se schimbă în rochie de mireasă şi îşi acceptă destinul, motivată fiind de dragostea pe care i-o poartă soţului, de pura dorinţă de a-I vedea fericiţi pe ?cei doi bărbaţi ai vieţii ei?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close