Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ziarele Gardianul şi Ziua îşi suspendă apariţia în format tipărit

Ziarele Gardianul şi Ziua îşi suspendă apariţia în format tipărit

Ziarele Gardianul şi Ziua îşi suspendă apariţia în format tipărit
05 Ian 2010   •   23:28

Ziarele Gardianul şi Ziua îşi suspendă apariţia în format tipărit, începând de miercuri 6 ianuarie, respectiv joi 7 ianuarie, relatează Agerpres. ?Este o decizie a acţionariatului şi o luăm ca atare?, a declarat Alecu Racoviceanu, membru în colegiul editorial al publicaţiei Gardianul.

În privinţa angajaţilor acestui ziar, Racoviceanu a declarat că acţionarii lucrează la acest aspect şi că va fi luată o decizie care să aibă la bază atât temeiul legal, cât şi cel moral. ?Nu ne vom bate joc de oamenii care au fost alături de noi atâta timp?, a spus jurnalistul, citat de Agerpres.

Întrebat despre părere pe care o are în privinţa faptului că din ce în ce mai multe ziare îşi închid în ultimul timp varianta print, Alecu Racoviceanu a declarat că ?presa tipărită are viitorul ei şi pur şi simplu, acum, orbiţi de numărul de accesări pe care le atrag femeile goale pe Internet, nu suntem în stare să înţelegem acest lucru?.

Gardianul este editat de SC Best Media Press, iar colegiul editorial este format din Lidia Popeangă-Mitchevici, Alecu Racoviceanu şi Val Vâlcu.


Cotidianul Ziua nu va mai apărea în format tipărit, începând cu data de 7 ianuarie, rămând doar în varianta online, potrivit unui comunicat semnat de directorul general al ziarului Mihai Pâlşu, citat de Agerpres.

?...proprietarii Grupului de presă Ziua au luat decizia de a suspenda apariţia cotidianului Ziua, ediţia print, începând de joi, 7 ianuarie 2010, până la echilibrarea balanţei financiare. Ediţia online a ziarului Ziua va continua să fie editată în aceleaşi condiţii ca şi până acum. Începând cu 6 ianuarie, angajaţii grupului de presă Ziua care nu fac parte din echipa redacţională Ziua online vor primi preavizul legal de încheiere a contractului de muncă', se arată în comunicatul semnat de directorul cotidianului.

Deschiderea procedurii de insolvenţă a ziarului ?Ziua? a fost admisă de judecătorii Secţiei a 7-a comercială a Tribunalului Bucureşti. Cererea a fost depusă de trustul de presă Ringier.

Cotidianul Ziua a renunţat, în noiembrie 2009, la ediţia tipărită de luni, aceasta rămânând doar online. Ziarul Ziua este editat de grupul de presă Ziua, deţinut 100% de Asociaţia Salariaţilor Petrom.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ziar
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close